enbg

Огнян Герджиков, 12 февруари 2015 г.

12.2.2015 | коментара

Председателят на 39-ото Народно събрание професор Огнян Герджиков беше гост в „Шоуто на Слави“. Той разказа подробности около своята автобиография „Аз не бях политик“.

Към момента Огнян Герджиков продължава да преподава гражданско и търговско право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, защото това му носи огромно удовлетворение и се чувства най-полезен точно като преподавател.

По отношение на настоящото състояние на държавата, професор Герджиков каза следното: „Не съм във възторг, но в крайна сметка, винаги е по-лесно човек да критикува, отколкото да оценява. Разликата е, че оценката изисква повече интелектуално усилие. Все пак, не всичко е чак толкова черно, колкото понякога се опитваме да го виждаме и да го представяме“. Според него позитивното е, че сме член на Европейския съюз, че имаме перспектива. Запитан за мнението му за министър-председателя Бойко Борисов, гостът каза: „мисля, че щеше да направи добре, ако беше дошъл на представянето на моята книга“.

Своята автобиография „Аз не бях политик“ Огнян Герджиков започва да пише през лятото на 2011 година, когато се почувствал по-свободен, отколкото обикновено. „Това е една изповед. Понеже в моя живот много неща съм опитал на тоя свят… Тази изповед е интересна“, каза професорът.

Професор Герджиков препоръча на водещия да се усмихва повече, защото „животът е като огледало – като му се усмихвате и то ви се усмихва“. Той призна, че в неговия живот не му се е случвало нищо „много лошо“ и добави, че е въпрос на поглед към живота: „този живот е нещо изумително, всички трябва да сме много щастливи, че ни има на този свят“.

Цялото предаване от 12 февруари 2015 г.