enbg

Мигел Айеса, 2 април 2013 г.

2.4.2013 | коментара

Мигел Айеса, един от водещите актьори в грандиозния мюзикъл по песни на Queen “We Will Rock You”, гостува на Слави Трифонов. Мигел Айеса изпълни на живо една от легендарните песни на Queen “Bohemian Rhapsody” и „шокира“ водещия с музикалната си дарба. Това е най-трудното нещо за пеене в поп-музиката, едва ли има много певци, които имат смелостта да изпеят тази песен, отправи комплимент към госта си Слави Трифонов. Водещият дотолкова хареса изпълнението на Мигел Айеса, че му отправи предизвикателство: „Пее ли ти се още?“ Певецът, известен още като МиГ, прие с охота импровизацията на Слави и изпълни в акомпанимент на „Ку-ку бенд“ “I Want to Break Free” на Фреди Меркюри.

За себе си Мигел Айеса разказа, че е от Австралия, но е роден във Филипините и живее в Ню Йорк“. „Исках да стана журналист, пилот във военновъздушните сили, а участвам в мюзикъл“, каза още МиГ.
Той сподели и как е попаднал в добилия световна известност мюзикъл „We Will Rock You”. По думите му, първото му прослушване за спектакъла било „ужасно“, след като пял в 10 часа сутринта като „котка, която душат“, защото предната вечер изморил гласа си в друг мюзикъл – „Rent” . Мигел обаче толкова искал да участва в “We Will Rock You”, че молил многократно агента си да му осигури второ прослушване. За щастливото си второ прослушване в театъра на Лондон Мигел Айеса разказа, че трябвало да пее пред 20 души, седящи на бюро отпред, сред които и членовете на групата Queen – Брайън Мей и Роджър Тейлър.

Българската публика също ще се докосне до музиката на Queen, тъй като „We Will Rock You” ще гостува у нас с 6 поредни спектакъла в зала „Арена Армеец“ между 15 и 19 май. Мигел Айеса сподели, че тази година вече са поставили мюзикъла, освен във Великобритания, още и във Финландия и Дания. Сега се готвим специално за София, завърши Мигел Айеса.

Цялото предаване от 2 април 2013 г.