enbg

„Магаданс Предизвикателството“ – кастинг 1

4.3.2013 | коментара

Започнаха кастингите за избор на партньори в проекта „Магаданс Предизвикателството“. От 2 124 души, записали се за участие и 300, явили се на предварителен кастинг, Слави Трифонов и Евгени Димитров подбраха 38 изпълнения, които да се представят пред момичетата от балет „Магаданс“. Тези изпълнения ще бъдат оценявани с оценки от 1 до 6 и 11-те танцьори, които съберат най-висок бал, ще се включат в същинската част на проекта. Двойките ще бъдат сформирани на случаен принцип – чрез жребий.

Първото изпълнение в понеделник беше на Виктория Петрова от Самоков, която учи в София Икономика с разширено изучаване на английски език. Тя танцува хип-хоп, след което получи от Стела допълнителна задача и трябваше да импровизира върху песента на „Ку-ку Бенд“ – „Оборотна си“. Оценката, която Виктория получи за изпълнението си, беше 3,64. Вторият участник Али Мехмедов от Сливен представи атрактивен танц с партньорка, след което получи задание от Биляна да танцува хип-хоп под звуците на „50 cent“. Али се занимава със спортни танци и работи като аниматор на деца в ресторант. Общата оценка на Али беше 4,82. Мария Манолова от Ивайловград представи страстен танц с помощта на стол и атрактивна рокля, а задачата от Биляна да танцува на музиката на Snoop Dog и Dr. Dre участничката изпълни директно върху бюрото на Слави. Общата оценка, която Мария получи с пълно единодушие, беше 3,00. Последва изпълнението на Цветослава Пенева от София, която разказа, че 10 години се е занимавала с художествена гимнастика, но отскоро се насочила към стрелба с лък. Разнообразното изпълнение, придружено от Дайчовото хоро, което беше пожелано от Кристина, получи средна оценка 2,82.

Преподавателят по улични танци Христо Хаджимихайлов от Варна получи пълна шестица на кастинга. Христо впечатли всички със своя уникален стил и подходи оригинално към поставената от Илиана задача да танцува валс по Лебедово езеро на Чайковски. Студентката в НСА Капка Христова от Мездра беше заложила на сексапилна визия и танц, изобилстващ от американски хип-хоп и български етно-рок. Стиляна даде на Капка задача да танцува диско, след което участничката беше оценена със средна оценка 4,09. „Залюбих, мамо, три моми“ – с този емблематичен рефрен започна танца на Ивайло Алексиев от София, но танцьорът направи бърз стилистичен завой към тангото, когато прозвучаха римите от песента на Лили Иванова: „Среднощен спомен разпилява рози, една карета две надежди вози. Любовен блясък пак над пътя плува, в една карета любовта пътува…“ Изпълнението продължи с музиката на Силвия Кацарова и завърши с “I’m Sexy and I Know It”, но явно балет „Магаданс“ не се съгласиха с Ивайло, поставяйки му обща оценка 2,91. Студентката по икономика и бизнес Елена Атанасова от Свиленград се опита да впечатли с класически и модерен балет, но оценката й на това изпълнение и на поставената допълнителна задача да танцува бачата, й донесоха оценка от едва 3,55.

Семир Алкади от София представи танцова композиция, която започна с хип-хоп и постепенно премина в ориенталски танц, по време на който Семир се раздели с голяма част от дрехите си. Изпълнението му получи средна оценка от 4,91. Иванина Иванова от Варна разказа, че е напуснала работата си като крупие в казино, а в танцовия й опит личаха занимания с художествена гимнастика, латиноамерикански танци и класически балет. След поставената допълнителна задача за шопска ръченица Иванина получи средна оценка 4,45. Боян Ангелов от Варна изненада всички с това, че превърна студиото в корида, а след като победи въображаемия бик, тореадорът получи задача да изтанцува и един кючек. Общата оценка на Боян беше 2,45. Като двойка на кастинга се явиха Десислава Николова и Димитър Лазаров, които изпълниха микс от латино танци, донесъл им оценка от 4,45. Последният участник в този ден на кастинга беше Аладин Алиибрахим от с. Брястовец, който започна танц в стил брейк и електро буги с бяла маска, вплете в него кратък кючек и завърши с финалните за всяко шоу думи на Слави и емблематичния му поклон. Изпълнението получи средна оценка от 4,82.

Следващите участници от избора на партньори в „Магаданс Предизвикателството“ очаквайте във вторник в „Шоуто на Слави“.