enbg

Крис Норман, 12 февруари 2013 г.

12.2.2013 | коментара

Легендарният вокал на групата „Smokie“ Крис Норман разчувства своите почитатели с уникални изпълнения на две от най-великите му песни – “Midnight Lady” и “Lay Back in the Arms of Someone”. Норман изпя песните си заедно с Ку-ку бенд, докато свиреше на специално подготвена за него китара от арсенала на Цветан Недялков и „Шоуто на Слави“. Музикантът гостува в България повече от месец преди двата му концерта, които ще бъдат във Велико Търново и в София на 21-ви и 22-ри март.

Крис Норман опита да обясни на Слави тайната на своята успешна музикална кариера: „Просто ми е приятно. Основното е, че го правя от много време, но обичам да го правя. Обичам да пея на живо, обичам да правя концерти, да пиша нови песни… Просто ми е забавно.“ Слави сподели спомен от ученическите си години в Плевен, когато очаквал концерт на „Smokie“ на стадиона в града, но събитието било отменено заради дъжд. „Питаш ли колко съм те чакал?“, проплака водещият.

Крис Норман си спомни първия момент, в който осъзнал, че музиката на „Smokie“ ще постигне голям успех: „Работехме като група доста години, преди да имаме хит. И когато имахме за първи път хит в Англия, през 1975 година, спомням си как шофирах сам в колата, включих радиото и чух песен от нашия албум. Това беше моят специален момент. Разбрах, че тръгваме нагоре, че нещата се случват и за мен това беше голямо вълнение.“

Гостът разказа и любопитни факти за личния си живот: „Женен съм от 42 години. Не е толкова зле. Запознах се с нея, когато бях на 17 години. Ожених се за нея, когато бях на 19. Сега имаме 5 деца и 4 внука.“ Норман се пошегува, че може би честите му пътувания за концерти са в основата на безпроблемния и дългосрочен брачен живот и продължи сериозно: „Моят живот винаги е бил разделен между семейството и музиката. Още в началото, когато се срещнахме, аз свирех. През цялото време продължих и е прекрасно, когато работиш, свириш и пееш на различни концерти, да се върнеш обратно у дома. При едно спокойно семейство. За мен това е много добре.“, завърши Крис Норман.

Цялото предаване от 12 февруари 2013 г.