enbg

Кали вербува Слави да пеят заедно „На-на-най-на“

29.6.2011 | коментара

Тагове: , ,

28 юни 2011 г.

След Тони Стораро и певицата Кали остана вярна на цифрите в музикалното си творчество. Преди 13 години Кали изпрати българските футболисти на Световното първенство във Франция с хита си „4 – 4 – 2”, а днес брои до седем в новото си парче.

Кали представи песента „Седем” в Шоуто на Слави. В нея певицата реди: „1 – замълчи, 2 – доближи, 3 – 4 – не, не ме мъчи, 5 – целуни устните ми, стигнахме до 6, нали? И после 7 – 7 – 7 – 7 – стига брояхме, да се вземем! Само от 1 до 7 мога да издържа”. На въпрос на водещия колко може да издържи, Кали неохотно призна „скромния“ си рекорд от … 14 пъти за една вечер.

По-късно в шоуто, впечатлена от вечерите на Северозападната култура в шоуто, Кали използва случая и говори на врачански диалект. Певицата, която се оказа с врачански корени, после преведе на Слави Трифонов и зрителите какво всъщност е казала. От упражнението стана ясно, че врачанският е много логичен език. Така например корен на „катарага“ е катеря се, а думата значи стълба. „Драгалец“ идва от дръгне и означава гребло, а „пръдище“ е малка полянка, каза Кали и обясни, че явно като са се събирали на седянка, освен да си говорят, хората и други неща са правили.

Кали сподели пред водещия, че е на динена диета – „нали знаеш, че ги ям със семките,, тъй като е започнал сезонът на дините. След като сама отвори темата за визията, певицата не можа да се скрие от въпроса на водещия дали и тя си е сложила силикон в гърдите. Кали смело изпъчи гърди, а след като я поогледа отблизо Слави зададе уточняващия си въпрос: „Колко кубика?” „Няма кубици – има тлъстина”, отговори Кали.

Певицата се обърна и с една молба към Слави Трифонов, с когото се знаят от времето преди Галина Иванова да се превърне в Кали. Молбата беше за „една търговийка“ по откупуване на рефрена от песента „Комбайнеро интелигентска” – „Искаш ли да правим на – на – най – на?” Слави автоматично превърна търговийката в подарък. Това обаче не се хареса на Георги Милчев, който заяви: „Тази песен да не е само твоя!” – и после, връщайки назад лентата, додаде – „Тази песен е лично моя!” Като видя, че каузата му е изгубена, Годжи обърна плочата и смени тона: „Знаеш ли коя е твоя песен? – Не мога да се сетя!” Изпаднал в неизгодна позиция Слави потърси спасение при Евгени Димитров но и от там не дойде подкрепление. Делово и неутрално Маестрото заяви: „Съавтор си в много песни.” Все пак накрая Слави постигна своята малка победа, когато Кали заяви, че иска да изпее въпросния рефрен, не с друг, а с него. Дали този съвместен проект ще бъде реализиран, остава да видим.