enbg

Йоанна Драгнева, 25 март 2014 г.

25.3.2014 | коментара

Младата певица Йонна Драгнева представи В „Шоуто на Слави” своята песен „Само между нас“.

Пред Слави Трифонов изпълнителката, която преди време представи България на песенния конкурс „Евровизия”, говори и за своите благородни инициативи. Тя сподели, че като дипломиран музикален терапевт работи с деца със специфични потребности. „Работя за тяхното емоционално състояние, за това как те се чувстват. В повечето случаи на тези деца никой не им обръща внимание”, каза Йоанна Драгнева. Ето защо тя работи активно „за социализирането и интеграцията на дечицата със специфични потребности”. От две години тя участва и в инициативата за изграждане на детски площадки, пригодени и за деца със специфични обучителни трудности. Изграждането на подобна площадка предстои във Велико Търново, каза Йоанна Драгнева.

Младата изпълнителка изрази и щастието си от кампания, която е инициирала и довела до успешен край, за младия и талантлив художник Тони, който вследствие на заболяване е бил прикован на инвалидна количка. Йоанна разказа, че след операция в Германия Тони провежда рехабилитация „и живот и здраве един ден той отново ще бъде на крака”.

Една от благородните кампании на Йоанна в момента е за Ники от Калофер. Певицата сподели, че каузата е свързана с осигуряването на специален стол и апарат за командно дишане, благодарение на които Ники ще може да излиза отново навън, след като не го е правил цели 10 години. Страницата във фейсбук, която предоставя информация за всеки, който иска да помогне на Ники се нарича Ники и мечтата за слънцето. Йоанна прикани съпричастните със съдбата на 27–годишното момче от Калофер да се свързват и с нея чрез фейсбук.

Водещият Слави Трифонов потърси отговора на въпроса „Защо?” Йоанна е започнала да се занимава толкова отдадено с благотворителност. „Защото всичко останало е безсмислено”, отговори Йоанна и довери, че преди 4 години „изведнъж” е разбрала, че не й е достатъчно само да е на сцена. „Искам да помагам. Чувствам се длъжна. (…) Различно е усещането, когато помагаш, когато даваш от себе си и виждаш усмивката отсреща – това е безценно”, заяви Йоана Драгнева. От своя страна Слави Трифонов изрази категоричното си мнение, че „благотворителността трябва да е в сърцата на всички ни”. Той даде и допълнителен мотив за добродетелността на хора като Йоанна, като цитира какво са написали евреите на пръстена на Шиндлер: „Който спаси един човешки живот – спасява цяла вселена!”

Цялото предаване от 25 март 2014 г.