enbg

За Пирин, дюните и жабите

25.2.2019 | коментара

В предаването Слави Трифонов коментира скандалния случай, глоба от екоминистерството грози водещия на предаването за оцеляване „Ultimate Survival” Беър Грилс, който засне епизод в Рила, но се оказа, че е нарушил закона като е изял жаба и се е къпал в езеро. Водещият използва зелена жаба за онагледяване на казуса.

„Уважаеми зрители, това е жаба. Сега ще кажете каква е тази жаба. Навремето правихме дисекция на жаби в училище. Сега, ако отидете в някой по-изискан ресторант, може да ядете жабешки бутчета. Сега аз на тази жаба няма нито да й правя дисекция, нито да я ям. Въпреки че за един световноизвестен човек, който последния път го видях да води американския президент Барак Обама в една планина, та за този човек яденето на жаба се оказа голям проблем. Човекът се казва Беър Грилс и беше в България, за да снима предаването си „Ultimate Survival” в Рила. И тъй като целият свят гледа този човек и неговото предаване, ама като казвам целия свят, казвам целия свят, той направи голяма реклама на България. Обаче изяде една жаба. Това е сестрата на тази жаба. Той изяде сестра й по телевизията. След което настана жабешки ад. Министърът на екологията Нено Димов, който иначе води много сериозни и безуспешни битки за Пирин и за Черноморието и не може да спаси нито планината Пирин, нито дюните, сега воюва за правата на една жаба, която Беър Грилс изяде. Воюва с Беър Грилс. Един световнонеизвестен министър воюва с един световноизвестен бивш командос от SAS и телевизионен водещ.
Затова сега очаквам Нено Димов да ме глоби, … очаквам и Зелените да позеленеят още повече за това, че както казах, като ученик, аз и моите съученици в час по биология сме правили дисекция на жаби. Може би и хомофобите също ще ми скочат. Жабата е двуполова и те ще ми скочат.

Освен това като дете съм палил огън и съм плувал в езера и реки. Чакам реакция от министерството. А сега тази жаба ще я изпратя обратно в зоомагазина, откъдето съм я взел. Надявам се да не съм й причинил стрес. И за финал – в тази битка стискам палци на Беър Грилс, който ми е много по-симпатичен от Нено Димов.“ – каза Слави Трифонов.

Цялото предаване от 25 февруари 2019 г.