enbg

Ерик Перкинс и Андрю Куомо, 24 септември 2013 г.

24.9.2013 | коментара

Тагове:

Ерик Перкинс и Андрю Куомо от SWAT (специални подразделения на американската полиция) гостуваха в “Шоуто на Слави”. Те споделиха, че са в България чрез Тактическата асоциация в Илинойс, САЩ, като целта им е да осъществят приятелство и да обменят идеи с Българската тактическа асоциация. Ерик Перкинс, който за трети път идва в страната ни, разкри малко популярен факт, че Българската тактическа асоциация е изградена от доброволци. “Те искат да направят своята общност по-добро място и вие трябва много да се гордеете, че имате такава организация и такива доброволци”, заяви Ерик Перкинс.

Водещият Слави Трифонов постави пред гостите въпроса защо в България липсва такова отношение към полицаите, каквото има в Америка. Според Андрю Куомо за полицаите не е важно единствено да се обучат да боравят с огнестрелно оръжие. По думите му, полицаите трябва да се обучат да имат добри взаимоотношения с обществото, да се свържат с обществото и да получат доверието му. Ерик Перкинс пък изрази мнение, че, ако се работи в параметрите на закона и има точна и ясна посока, е лесно да се създаде доверие. По този повод той коментира и информацията, която Слави шаржира в първата част на предаването, че 59 от 60 екипа на КАТ взимат подкупи. “Няма място за подкупи – това създава условия за неодобрение”, каза полицаят от SWAT, а после допълни: “Ако има хора, които взимат подкупи – уволнете ги – има много добри хора, които имат нужда от работа.” Ерик Перкинс говори още за темата за доверието: “Ако видиш полицаи просто да пият кафе – благодари им за това, което правят – може преди това да е арестувал човек, който е застанал зад волана пиян и не е ударил детето ти.”

Във видеото може да видите още защо Краси Радков в ролята на Гацо Бацов поздрави Ерик Перкинс с песента “Жик-так”. Както и защо Андрю Куомо трябва да убие Слави, ако му разкрие най-опасните операции, в които е участвал.

Цялото предаване от 24 септември 2013 г.