enbg

Енчо Керязов изпълни част от уникалния си номер в „Шоуто на Слави“

30.3.2011 | коментара

29 март 2011 г.

Най-добрият еквилибрист в света Енчо Керязов гостува в „Шоуто на Слави“ два дни след като получи годишната награда „Икар“ за цирково изкуство. Заради пътуването си до България Керязов прекъсна турнето си с един от най-престижните циркове в света – „Ронкали“, където той работи за пета поредна година.

Един от най-титулуваните циркови артисти обясни, че никога досега не е работил в България и това му липсва. За сметка на това през 2009 година Енчо получил покана да участва в програмата на партито по случай рождения ден на германския канцлер Ангела Меркел, където изпълнил своя уникален номер.

След като Керязов получи наградата „Сребърен клоун“ в Монте Карло през 2007 година със своя еквилибър, все още никой цирков артист в света не е успял да го изкопира, каквато е обичайната практика в цирковите среди. 5 години по-кърно той е единственият, който представя силов еквилибър от световен ранг и на практика няма конкуренция в тази област.

Контрактът му с цирка на проф. Бернард Пол е продължен с още две години и Енчо знае по дни програмата си до 2013 година. Керязов обясни, че обикаляйки света, често му се налага да живее заедно с жена си и двамата си сина в каравани, но караваните не са такива, каквито си ги представят хората: „американските каравани имат тоалетни, бани, вани, джакузита, сауни“. Артистът тренира по четири часа всеки ден и спазва строга диета за да поддържа перфектната си фигура.

Гостуването завърши с част от уникалния номер на Енчо Керязов, изпълнен за първи път в България.