enbg

Елена Вътева напусна ПРЕТЕНДЕНТЪТ след първата задача

18.10.2010 | коментара

18 октомври 2010 г.

В третия ден от представянето на претендентите в първата задача от ПРЕТЕНДЕНТЪТ се стигна до развръзка, а именно – отпадането на един от претендентите. Останалите единадесет получиха своето ново задание, чието изпълнение предстои в четвъртък и петък, 21 и 22 октомври 2010 г.

Своите монолози по актуална тема изпълниха последните двама претенденти:

Темата на мима Тони Стоянов беше – „Ученици от Перник превеждат американски книги“.

Иво Сиромахов коментира, че в текста всяко изречение е било гег, смешка и той е очаквал да го направи по-разнообразно, вместо това Тони е бил в едно настроение, в една бленда от началото до края. Неговото мнение бе, че Тони е произнесъл текста като прилежен четец, с добра дикция, но спокойно, не емоционално. На контриращия въпрос на Слави – какво е очаквал от него – „да пищи като жена?“ – Иво отговори, че е разчитал на „някакво неспокойство, да видя, че този текст го вълнува“.

„На фона на останалите, които бяха много зле, той се справи относително нормално, спокойно. Правдиво разказа. Може би трябваше по-разговорно да говори.“ – бе преценката на Слави Трифонов.

„На няколко места ти използваше сравнително успешно две или три мимики, можеше да си позволиш да използваш повече езика на тялото. Но аз се радвам, че ти си се доверил изцяло на текста и го възпроизведе така, както трябва.“ – коментира от своя страна Светослав Митев.

Последна своя монолог на тема „Дянков: Не искам да вдигаме осигуровките“ произнесе Елена Вътева.

Веднага след нейното изпълнение Слави започна със забележките си към бавното говорене на Елена, към ниската интонация. „Трябваше с повече настроение и по-активно да го направиш този текст. Много пасивна, … много лошо. Очаквах съвсем други неща от теб. … Трябва да заразяваш зрителите с тази информация, да им е интересно…“

“Липсва нерв във теб. – коментира и Иво Сиромахов – Трябва да видим, че този текст те ангажира по някакъв начин.“ Той отбеляза, че при лапсуса, който Елена допусна и вместо здравната каса каза здравната каша, единствено там се е оживила и после пак се е върнала към монотонното изразяване.

„Действително темпото е един от елементите, върху които трябва да поработиш, но това не те прави по-малко харизматична.“ – каза Светослав Митев и след това успя да изясни с въпрос към Елена, че тя е избрала „този ритъм на говорене“, защото се е бояла да не започне да играе.

Съгласно регламента на ПРЕТЕНДЕНТЪТ Иво Сиромахов и Светослав Митев имат право да посочват един от претендентите, когото Слави няма да може да отстрани. След първата задача двамата признаха, че са постигнали консенсус. Решението им бе, че въпреки колебливото си представяне, Васил Матев има потенциал и трябва да продължи, „закрилян от тяхната егида“.

Вземайки това под внимание, Слави реши, че този, който трябва да напусне ПРЕТЕНДЕНТЪТ, е Елена Вътева. Водещият коментира, че всички са се представили много зле на тази задача. „Имате много повече качества от тези, които показахте. Дали е само липсата на опит, дали е притеснение, но беше много лошо. Искрено се надявам 11-те, които останат, да си направят много сериозен извод. Да положите усилия, да вземете предвид това, което ви казахме и да слушате какво ви съветват сценаристите.“

На останалите претенденти беше поставена новата задача, в която те ще имат двойно повече отговорности и притеснения, защото следващата им задача е да вземат интервю от популярен художествен образ или с други думи – да направят скеч с актьор.

Ето кой кого ще интервюира, според жребия:

Даниел Петканов – Гугутка Заспалова
Десислава Йовчева – Ранърса
Михаил Михайлов – Отец Нафърфорий
Тома Горанов – Андреа
Гергана Костова – Дядо Шишарко
Марина Гашпарова – Денди Пенди
Васил Матев – Володя Стоянов
Даниела Тонова – Коцето Калки
Георги Николов – Шишо Бакшишо
Ива Николаева – Гацо Бацов
Тони Стоянов – Баба Вуна

Изпълнението на втората задача в ПРЕТЕНДЕНТЪТ предстои в четвъртък и петък, 21 и 22 октомври 2010 г.