enbg

Д-р Георги Алексиев, 20 декември 2018 г.

20.12.2018 | коментара

Гост в „Шоуто на Слави“ беше хирургът д-р Георги Алексиев. Той беше обявен за лекар на годината от Българския лекарски съюз в Област Благоевград, а после беше уволнен от болницата, в която работи – Югозападната болница в Сандански, заради „тежък характер“. Медицински съвет на лекари от Сандански и Петрич подкрепи петиция, според която той е уронил престижа на болницата. След решението за уволнение, пациенти се вдигнаха на протести в защита на д-р Алексиев.

В студиото гостът разказа, че хирург с лек характер няма, но това, което се случва в момента с него, е абсурдно и смешно. „Много е обидно след 12 години къртовски труд, хирургията е тежко занимание, да те отстранят по този обиден начин“, каза д-р Алексиев. Той допълни, че обвиненията към него са „абсолютни лъжи“.

Д-р Георги Алексиев завежда хирургическото отделение в болницата. Той разказа, че много уважава професионализма на директора д-р Тонев, на когото е спасявал живота два пъти. „Няма ненаказано добро“, сподели хирургът. Той определи случващото като „политическа репресия“ и обясни, че когато болниците в Петрич и Сандански са се сливали, той е бил общински съветник и е изразил категоричното си мнение тогава, че това сливане не е правилно. „И това нещо сега ми изяде главата, аз така смятам“, изрази мнение д-р Алексиев.

По-рано през деня отново се проведе протест на пациенти в негова подкрепа. Според д-р Алексиев гражданското общество в България се е събудило. „Аз им благодаря от сърце“, каза емоционално лекарят и се поклони на всички, които го подкрепят. „Това е най-голямото удоволствие и удовлетворение от моята работа. Това удовлетворение, което изпитва човек от такава пациентска благодарност, тази благодарност не се купува от някой щанд, от някой супермаркет. Тя се завоюва и се заслужaва!“, каза хирургът.

Д-р Алексиев сподели, че на заседанието на общинския съвет, което също се проведе по-рано днес, 18 от 29 души са се подписали за свикване на нова извънредна сесия, на която той и д-р Тонев ще бъдат изслушани, за да се вземе окончателно решение по казуса.

Цялото предаване от 20 декември 2018 г.