enbg

Димитър Димитров в „Искам думата“

8.7.2013 | коментара

75–годишният Димитър Димитров, представил се като бай Митко, постави в “Искам думата” темата за предопределената съдба на човека.
Въпреки, че е атеист, Бай Митко вярва, че човек има предопределена съдба и “че, ако трябва да се удавиш – няма да се обесиш”. Пенсионерът от Пловдив подкрепи тезата си с историята на съветника на руската царица Александра – Распутин. Той припомни, че група руски офицери са се опитали да убият Распутин, като последователно го тровят с цианкалий, стрелят по него, хвърлят го завързан в ледените води на реката и накрая го запалват. Аутопсията показала, че Распутин се е удавил и бай Митко е убеден, че именно по този начин е било предопределено да умре загадъчната руска фигура.

Бай Митко вярва и в общата съдба, която имат различни хора и даде пример с Чърчил и Мандела – “и двамата са дълголетници, били са начело на своите държави, и двамата са лауреати на Нобелова награда”.

Накрая бай Митко цитира най-доброто определение за живота, което според него е дадено от поета Недялко Йорданов: “Животът – тази крехка бяла птица,
опряла клюн в небесните врата.
Животът – тази кратка репетиция
за дългия спектакъл на смъртта”.

Ако и вие искате да участвате, пишете ни на e-mail: [email protected] Споделете по каква тема искате да говорите и оставете имената си и телефон за контакт.

Цялото предаване от 8 юли 2013 г.