enbg

Дидие Кюш и Марко Бюхел, 28 ноември 2014 г.

28.11.2014 | коментара

Гостуването на двамата световноизвестни скиори алпийци Дидие Кюш и Марко Бюхел започна с очарователен консенсус за това, че и тримата – гости и водещ имат еднакви прически, т.е. са без коса. Марко Бюхел призна, че каскетът, който носи, е за да има пак усещането, че е с коса на главата. Състезателят на Лихтенщайн се съгласи, когато Слави констатира неговата екстравагантност и шеговито отбеляза, че с нея компенсирал факта, че не кара добре ски.

Марко Бюхел не очакваше Слави да знае къде се намира родният му Лихтенщайн и дори отбеляза, че на летището бил изгледан с интерес. Много сте малко, каза му Слави, а скиорът се пошегува, че другите двама останали там. В Лихтенщайн Марко минавал за бедняк и по думите му апартаментът за милион евро не бил нещо особено. Разказвайки, че там нямат проблем и с топлофикацията, гостът предизвика искрена завист у водещия: „У нас литър газ струва колкото един барел при вас“ – коментира Слави. Помолен да разкаже какви са жените в Лихтенщайн, Марко призна, че са много красиви, с чипи нослета, но ако нямаш ферари, нямаш нищо.

Интерес предизвикаха вкусовите навици на швейцарския гражданин Дидие Кюш, който призна, че обожава конско месо. На въпроса на Слави дали не им е жал за конете Дидие контрира, че днес е хапвал конски стек в България. Известният скиор призна и че преди да стане скиор е бил касапин. Все още на тема храна Слави запозна гостите с културно-гастрономичния феномен у нас – колене на прасе по Коледа. Някъде след подробностите по свалянето на опърлената кожа, консумирането и последващото разстройство, темата бе приключена от Дидие с думите, че явно имаме съвсем различни традиции.

В края на гостуването Марко Бюхел заключи, че Слави се нуждае от една визита до Лихтенщайн, където той ще го посрещне с фондю – ястие, което представлява местно сирене, покрито със запечен лук и отгоре – ябълков мус.

Марко Бюхел и Дидие Кюш са в София за честване 20-годишнината на фирма за ски, с която двамата са работили. Партито е в събота пред Паметника на съветския воин.

Цялото предаване от 28 ноември 2014 г.