enbg

Георг Спартански, 15 септември 2015 г.

15.9.2015 | коментара

Кандидатът за кмет на Плевен Георг Спартански гостува в „Шоуто на Слави“. Георг Спартански е четири мандата общински съветник в областния град, а в три от тях е председател на Общински съвет – Плевен. От 25 години е адвокат по наказателно право.

Пред водещия Слави Трифонов гостът сподели, че на всеки 4 години през последните 16 е бил увещаван да се кандидатира за градоначалник. Георг Спартански довери, че сега се кандидатира за кмет от чувство на срам: „Срам ме е от това, което виждат плевенчани и гостите на града. Защото, според мен, Плевен не се управлява почтено, не се управлява прозрачно, не се управлява професионално и не се управлява в полза на жителите на общината.“ Адвокатът сподели, че в последните години Плевен е винаги на челно място в класацията за най-обезлюдяващите областни градове. Според Спартански, заради липсата на перспектива, от няколко години се наблюдава „паническа евакуация на хората от Плевен“.

Георг Спартански говори и за лошото състояние на парк „Кайлъка“. По думите му паркът се е превърнал в „непроходима джунгла“, защото се стопанисва от държавата, а не от общината. „Общината е реалният стопанин на града. Държавата трябва да администрира големите неща. Малките неща, както е в нормалните държави, тези, които са близки до бита, до хората и тяхното ежедневие, трябва да бъдат дадени на истинските стопани – общините. Разбира се, трябва да има и контрол, защото, ако няма контрол и всеки мисли за властта като за баница, бащиния – няма да стане“.

Георг Спартански отговори и как той гледа на властта: „Дневният ред на хората трябва да стане управленска програма, а не столът да ти е самоцел, с което след това да обслужваш лични или колективни, но винаги частни, подмолни, тайни, тъмни, групови интереси, които нямат нищо общо с обществения интерес“. Георг Спартански заяви, че през
12-те си години начело на Общинския съвет в Плевен не е изнесъл и един кламер от кабинета си и това му дава увереност да застане с лице пред плевенчани.

От видеото може да разберете и как гостът получава името си Георг Леонидов Спартански.

Цялото предаване от 15 септември 2015 г.