enbg

В ПРЕТЕНДЕНТЪТ беше сформирана идеалната двойка

6.10.2010 | коментара

6 октомври 2010 г.

Момичето за идеалната двойка със Слави Трифонов се появи на сцената в третия ден от кастинга. Елена Вътева младееше за своите почти 19 години, а ръстът й говореше по-скоро за прогимназия. Слави сподели, че двамата са идеална двойка и побърза да застане до нея. Този път сценаристите се сдържаха да не скандират „сгодихме се”.
Елена беше със забрадка и престилка в народен стил и изпълни част от разказа на Чудомир „Не съм от тях”. После в разговор с комисията призна, че няма гадже, защото „мераклии има, но винаги този, когото искаш, той не те иска.” Запитана за името му, тя каза, че се казва Стефан и е от Пловдив. „Г-н Трифонов ще му прати годежари”, увери я Филип Станев. Вече сме го намерили, увери я и Слави, – като знаем града.

Станислав Стайков бе подготвил няколко вица, но комисията настоя да се спре на един. Той разказа такъв за наркоман, хванал златната рибка. Краят на вица някак увисна в пространството, а Слави запита: „Дали изглеждам, както се и чувствам?” – „Несигурен”, помогна му във формулировката Иво Сиромахов.

Владислав Цветанов разказа на комисията, че щял да се роди в Кърджали, но „на мама и тате не им дали да се оженят и на 21 години избягали на 500 км, и там се оженили, в Балчик.” Той също се оженил в Балчик, но от 1992 г., откакто е студент, живее в София. „Наложи се едно дете, второ дете, трето дете”, заразказва живота си Владислав. Когато от журито го попитаха как така се налага, той отговори: „В комисията сте се събрали само кочове, трудно е да покажа.” След лекото възмущение на членовете на журито от определението „кочове”, им се наложи да чуят и дълъг, почти академичен виц, който обаче компенсира с хубав край.

Петрана Милева от Етрополе разказа, че Софи Маринова е ходила у тях за овца преди години, когато родителите й гледали овце. Ромите търсят животни за Богородица, обясни Петрана и добави, че Софи не си харесала овца и не станал пазарлък, защото овцете били слаби, според нейните изисквания.
Петрана признава, че има само един дефект: „Когато говоря бързо, често плювам, но се надявам, че може да се избегне.” После уточни, че в момента е леко пресъхнала, но по принцип говори нон-стоп – на дъщерята, на съседите, на децата в яслите, и този дефект се проявява доста често.
Запитана как е в Детските ясли, тя каза: „Много е сложно, съвременните деца са доста отворени, говорят глупости от млада възраст, нахални са, дава им се повече свобода от страна на родителите, което според мен не е добре за възпитанието. Нямат никакво уважение – може да те напсува, на те наплюва, да те съпне.” Последната думичка доста озадачи присъстващите и затова тя обясни, че „използвам някои народни думи, но в района така говорим”.

Момчил Мясищев направи впечатление първо с руската си фамилия. Прадядо му е бил белогвардеец и после емигрирал в България, разказа той. Момчил завършил НАТФИЗ през 2009 година. Каза, че там се носят слухове за Иво Сиромахов, но няма да ги споделя, за да не изгубим детската аудитория.
На въпроса защо се явява на конкурса, той отговори, че „това е една от малкото сфери за реализация на хората, които сме избрали шоубизнеса”. Запитан колко реализирали се водещи познава, отговорът беше: „Бате Енчо,… Слави, естествено, няма да правим четки.” За Митко Цонев благосклонно даде „ок”. Момчил изпя доста успешно „Let Me Entertain You”. Когато поискаха от него да разкаже кратък, но много смешен виц, последва това: „На концерт на Веселин Маринов лилипут стои на първия ред, скача и вика: бате Веско, бате Веско, с твоите песни израснах, бате Веско!”

Лидия Младенова се оказа с богато телевизионно минало – работила отдавна в сутрешния блок на БНТ, в предавания в РИНГ ТВ, ESTATE TV, VTV, ТВ Европа и в „Минута е много”. Понеже няма кой знае какви таланти, особено музикални, тя призна, че е решила да се представи със стихотворение, което сама е измислила.
Наблюдавайки представянето й, Слави й каза, че е много естествена, което е хубаво, но притеснението й придава меланхоличност, а тя я спира да предава емоциите си, които има. В своя защита Лидия увери, че при всичките си първи изяви е така, после се успокоява, на което Слави даде пример с притеснен зъболекар, който при първото посещение на пациент, му вади здрав зъб и притеснено му пробива езика.

Гергана Костова влезе на гребена на вълна от емоции. „Не съм весела, щастлива съм да ви видя!” – поздрави усмихнатото момиче.
Гергана е на 23 години и е от кв. „Орландовци” в София. В момента тя е водеща на сутрешния блок в радио, а през лятото е водела и вечерна поздравителна програма. Без каквито и да е притеснения Гергана импровизира поздрав „за Слави Трифонов и цялата весела компания”.
Комисията показа на Гергана видео, в което Слави „плаче” на репетиция. „Всеки има своите тъжни мигове”, коментира момичето, а Иван Кулеков каза: „Тя е отрасла в Орландовци (до гробищния парк), не я плашете със сълзи!”

След близо 8 години като вокалист на група Контрол Петър Станоев опитал да сформира своя банда, но стигнал до трио. Петър беше възхитен от последния албум на Слави и „Ку-ку бенд” – „Македония”, а когато трябваше да запее, избра песента „Реквием на една мръсница”. Слави определи хода му като изключително успешен, защото песента са оказа авторска на Слави.

Калоян Петров заяви, че го влече медийната изява, и му се отдава. Под всичко това той обясни, че разбира актьорска дейност, излъчване по телевизията… „Дори не знам как до го коментирам това.” – реагира Слави.

Петя Башева разказа за себе си, че пише сценарии и пиеси, „все неща, които не вървят – самото време е такова, в настъпилата духовна криза, човек забравя за всичко”.
На изказаното от Иво Сиромахов становище, има глад за качествени текстове, Петя отговори, че режисьорите предпочитат да се спрат на познат автор, отколкото да рискуват със сценарий на непознато момиче или момче. В предаден накратко неин авторски сценарий Петя разкри, че „животът е като държавната лотария – пускаш лотарийно билетче и, ако си изтеглил джакпота, ще живееш добре.”

Въпреки крехката си възраст Жана Калинова заяви, че спонтанно решила да участва в конкурса. Тя вече знае и, че иска да стане звезда, да бъде известна. Отчасти мисли, че е добре, но „може да фалираш, може да не те хареса публиката”. Жана призна, че преди искала да стане детска лекарка. В момента все още се двоуми кое да избере – между звезда и детска лекарка. Жана разказа виц за надлъгване с ябълки. Рекордьорът имал такава ябълка, че като я качил на каруцата, от нея излязъл червей, който изял коня.

Недялко Лазаров, по-известен като Нидялко от Ямбол, каза за себе си, най-малко е певец, но станал известен с това, че не може да пее, а хората искат да им пее. „В крайна сметка като искат да пея, като ме карат да им пея, като ми плащат да им пея, ами – ще пея!”
„Мисля, че ще бъда новия водещ на шоуто, не се съмнявам в това”, уверен беше Недялко и след триминутна своя презентация той добави, че не вижда конкуренти и „нека божията десница ме подкрепя!”.

Драгомир Кънев се появи с визия като Слави – бръсната глава и очила, която – не стана ясно дали е случайна. Драго се представи с няколко вица, след които заключи: „Адски тъпо ми беше, даже и вас искам да питам дали не ви е било тъпо.”

Ученичката Янка Левенова първо представи селото си – Радиново, Пловдивска област. То е индустриално развито, увери тя и разказа, че има заводи и фабрики, в които произвеждат бяла техника, преработва се тютюн, правят пияните вишни в бонбоните… И изобщо нямат безработица.
В 9 клас Янка се впечатлила от господин, който им казал „Много мразя да видя млад човек и той да е заспал”. От тогава тя се занимава с много неща – участва в списването на училищния вестник, участва в училищния театър и по думите й се занимава „с всякакви неща”. Янка разказа история, която анонсира като по-скоро трагична – такава, която описва живота на 90% на 18-годишните момичета, в провинциалния град Х.
„Като вървя по улицата и мъжете направо припадат по мен. Добре че не съм грозна. Всъщност аз съм толкова красива, колкото съм и умна. … Каква ще стана като порасна? Фолкпевица! Не ми ли личи?” – беше част от монолога на героинята й.

Деян Петров влетя в студиото с възклицание към Слави: „Знаеш ли, че те сънувах тебе!”. Деян сънувал, че ще правят сериал заедно, със заглавие „Депутатска измама” и „ще се борят за политика”.
За конкурса Деян каза, че дори не знае кой го е записал. „Искам баба ти Радка да имитирам, … кака ти Радка”, каза Деян, след което се втурна към диванчето, където порядъчно изпружен комбинира няколко образа, а после завърши с напев от Кака Радка Шоу и движения на Бай Шиле. На изпроводяка Деян отправи още по-настоятелно предложението си към Слави – да правят филм заедно, но този път да се казава „Любов на границата”.

Даниел Денчев обяви, че обича да импровизира и това му докара бърза задачка да каже виц. „Герберът е доста модерен напоследък. Какъв е неговият произход – генно модифициран Ален Мак.” – с този виц Даниел си спечели книга „Историите на Слави“.
Вторият виц, който той разказа, беше за човек, който работел в цирк – ринел фъшкиите на слона. След години човекът получил рядка алергия – а именно – към споменатите вече фъшкии. Когато единственият изход за излекуване бил да си смени професията, човекът отсякъл: „ Аз шоубизнеса няма да напусна за нищо на света!”

Кристиян Воденичаров – разказва виц за крадци, които се състезавали кой повече ще открадне. На въпроса – защо искаш да станеш водещ, той отговори – „За да мога да се разнообразя”. Развеселената комисия отбеляза, че и нашият водещ, затова идва на работа – за да се разнообрази.

Милен Цонев, от Габрово, разказа, че 7 години работил във фирма за хартия, което не било нищо особено. После, понеже няма таланти и умения – по собствените му думи, – би могъл да интервюира някого. Така Милен попадна на гост в лицето на Светослав Митев, където малко можа да говори, а разговорът неусетно от темата за книжовното се премести към темата за термоядрените бомби и способността им да поразяват човешки живот.

Очаквайте още интересни образи, номера и амбиции в следващите дни от седмицата, когато ще ви покажем кастинга за „Претендентът”!