enbg

Всички групи минават напред в третия ден от кастинга

18.2.2015 | коментара

В третия ден от кастинга за подгряваща група за концерта на Ку-ку бенд се явиха 4 български групи. Те бяха оценявани от жури в състав: Евгени Димитров, Цветан Недялков, Георги Милчев-Годжи и Филип Станев. Кастингът ще протече в няколко поредни дни, а избраните групи ще се явят в следващия етап на същински кастинг пред Слави Трифонов.

Група “Северозападняците” се представи с авторското си парче “Уйна Гина”.

Със своя северозападен колорит и твърдението, че една от вокалистките “рита, апе и налата на бой”, групата успя да развесели комисията.
След края на изпълнението им водещият Борис Солтарийски призна, че вече е фен на “Северозападняците”. Комисията единодушно одобри песента за Уйна Гина, която се оказа, реален персонаж и “ич й не е зор”, че от Европа не й дават да вари ракия. Филип Станев призна, че е дълбоко респектиран от текста на песента, а според Евгени Димитров това, което правят музикантите от “Северозападняците”, е изключително интересно.

Група „Радула“ изпълни авторската си песен „Грух“.

Фронтменът Радо обясни, че музиката им е социално насочена, а творчеството им може да бъде определено и като интровертно, и като екстровертно.
„Много сте яки!“, възкликна Евгени Димитров след края на изпълнението им. Цветан Недялков изрази мнение, че това, което е чул, е много интересно и авангардно като ритъм. Според него е хубаво, че музикантите имат собствен почерк. Комисията призна, че е имала затруднения единствено с разбирането на текста и вплетените в него анунаки, нефилими и читахури. „Много сериозно представяне от ваша страна“, каза за финал Филип Станев.

Група „XYBRID“ също се представи с авторско парче – „Хартиени мечти“.

Групата изпълнява по-скоро поп музика, заяви фронтменът на „XYBRID“ и добави, че са повлияни от R&B, джаз и фънк музиката.

След изпълнението на „Хартиени мечти“ Цветан Недялков каза, че музикантите са го спечелили. Той и Годжи обаче бяха на мнение, че им липсва китарист. Тук дойде признанието, че всъщност вокалът е китарист, но не свирил, защото искал да се съсредоточи върху вокалната партия. Евгени каза, че аранжимент е безупречен, а композицията – хубава и всичко е дозирано, но отправи забележка към вокала Рене – да не пее като рапър, защото, държейки микрофона нагоре, тембърът му се губи.

Музикантите от група „Обратен ефект“ представиха китка от авторски песни.

От разговора с лидера на групата стана ясно, че „Обратен ефект“ са гостували в шоуто преди 15 години. После изчезнали от телевизионния ефир, след като започнали да ги питат за бельото им и какво са закусвали. През това време са музицирали, имат и нови и „ултра нови“ песни, а до края на годината предвиждат и издаване на албум с нови неща.

Журито хареса китката от авторски песни на „Обратен ефект“, а Филип Станев каза за нея, че “кърти мивки“.

В края на предаването членовете на журито гласуваха с „ДА“ и „НЕ“ за всяка от явилите се групи, като се изискваха три „ДА“, за да премине групата в следващия етап на кастинга. По четири гласа „ДА“ получиха групите „Радула“ и „Обратен ефект“, а “Северозападняците” и „XYBRID“ получиха по три гласа „ДА“. Така всичките четири групи от третия ден отиват в следващия етап на кастинга.