enbg

Владимир Вълев, 11 октомври 2013 г.

11.10.2013 | коментара

Боецът Владимир Вълев, който стана златен медалист от световното първенство по муай тай и спечели титлата в шампионата в стил К1 за 2013 година, беше гост в „Шоуто на Слави“.

Вълев, който е носител на шест златни медала от световни и европейски първенства каза, че в България е много трудно да си спортист. Въпреки успехите му, боецът не среща никаква подкрепа от държавата, но не спира да се състезава, главно заради подкрепата на приятелите му и жена му: „Трудно ми е да се откажа, състезавам се от 1998 година… На няколко пъти щях да се откажа, но един човек ми подаде ръка. Малко ми помага, не е много, но е нещо, за да мога да се занимавам с това. Но държавата като цяло не прави нищо особено. Горе-долу – ако станеш световен шампион, можеш да си избиеш разходите по подготовката и възстановяването за едно такова голямо състезание.“

Въпреки това, на Вълев не му липсва мотивация да побеждава: „Да чуеш химна е голямо нещо, Слави. Пред толкова хора… емоцията наистина е голяма“, заяви той.

За да издържа семейството си работи като охрана в заведения и преди мачовете се освобождава, за да се подготви. „Започнах като много малък – с карате, майка ми искаше да ме възпита там, тогава нямаше кикбокс“, разказа Вълев. През 2009 година той става състезател на националния отбор. Статистиката е впечатляваща – играл е над 200 срещи при аматьори и 59 на професионалния ринг, от които 7 загуби и 24 победи с нокаут. През 2010 г. е удостоен със званието „Майстор на спорта“, през 2011 – „Заслужил майстор на спорта“.

Цялото предаване от 11 октомври 2013 г.