enbg

Велизар Ангелов в „Искам думата“

16.9.2013 | коментара

Велизар Ангелов, който е футболен съдия във “В” футболна група, участва в “Искам думата”. За съдийството младият футболен съдия сподели: “След изкаран мач във “В” група е хубаво човек да отиде да запали свещичка, че се е прибрал жив.”
Велизар Ангелов говори за програмата “Ментори и таланти”, в която са взели участие перспективни съдии от “В” група, в това число и той. Гостът обясни, че целта на програмата е била да излъчи съдии за професионалния футбол (“Б” група). Кандидатите били оценявани от комисия на физически тестове, теория и образование. На един от физическите тестове обаче Велизар Ангелов се разболял и не могъл да се яви на насрочената дата. Той обясни, че от комисията са му обещали да обявят нова дата, на която да покрие норматива, но това така и не се е случило. В същото положение били и други двама кандидати за професионални съдии. Разочарованият Велизар Ангелов изрази и възмущението си от факта, че в излязлото впоследствие класиране са били приети съдии с “0“ точки на изпита по теория. Този изпит е изцяло върху правилата на играта, обясни Велизар Ангелов. Младият съдия не е получил отговор от комисията как са допуснати такива съдии в професионалния футбол.
Накрая Велизар Ангелов апелира да се даде шанс на неявилите се на физическите тестове съдии за повторно явяване и класирането да бъде ревизирано. Слави Трифонов обеща да съдейства на Велизар и да покани отговорните фактори от Съдийската комисия на БФС.

Ако и вие искате да участвате, пишете ни на e-mail: [email protected] Споделете по каква тема искате да говорите и оставете имената си и телефон за контакт.

Цялото предаване от 16 септември 2013 г.