enbg

Братовчедите Юсуф и Вергин впечатлиха със стил, Свилен Балчев научи буквата „А“

18.3.2011 | коментара

18 март 2011 г.

В петък беше втората вечер от първия изпит в „Танцувай с мен – 3 … стаен“, в която участниците трябваше да танцуват по музика от деветдесетте години пред комисията в състав Павлина Вълчева, Николай Манолов, Мария Агапиу и Памбос.

Първи на сцената излезе Свилен Балчев, който получи изненадващ подарък от своите конкуренти – ученическа чанта с лика на Мечо Пух, с която би се гордял всеки първокласник. След като изпълни танца си по песента на Майкъл Джексън „Black Or White”, талантът от село Блъсково обясни, че първият му урок по четмо и писмо започнал с буквата „А“. За сметка на това, Свилен демонстрира отлично познаване на азбуката на танците и впечатли комисията. Според Павлина Вълчева, Свилен е танцувал с голяма лекота и настроение, а Николай Манолов видя сърце и душа в неговия танц и го поздрави за „работата с краката“. Мария Агапиу отбеляза, че Свилен е изпълнил сполучливо всички основни движения на Майкъл Джексън, а Памбос допълни, че видял и движения в стил „Кючек Джакс“, на които и Майкъл Джексън би завидял.

Цвета Николова имаше задача да танцува на песента на Лос дел Рио „Макарена“. Казанлъшката Макарена заложи на оригинална прическа в стил Джими Хендрикс, с която се раздели по време на изпълнението си. „Не очаквах и много неща от тази песен, така че много хубав го изигра, излезе си узмихнат така, сис хъс, сис енегрия… Много ми хареса.“ – това гласеше колоритното мнение на Памбос (без редакторка намеса). Мария Агапиу обаче беше готова да поспори с мъжа си, защото според нея разходките на Цвета по сцената били в повече, за сметка на танцовите движения. Николай Манолов каза, че харесал презентацията на Цвета, но й направи забележка, че занапред при латино танци трябва да бъде по-освободена и да има повече движения в бедрата. Павлина Вълчева зададе изненадващ въпрос на Цвета дали пуши и след положителния отговор я посъветва да спре цигарите, защото по време на танци изглеждала сякаш не й стига въздуха.

Заложила на атрактивно облекло и прическа, Вероника Валентинова слезе по стълбите под звуците на песента „Coco Jambo“ на Мистър Президент и показа, че владее разнообразни стъпки, различни от тези при грузинските танци. Павлина Вълчева изрази следното мнение: „Мисля, че си много талантлива, но хореографията беше простичка като за теб, трябва малко да вдигнеш летвата и да си поставяш по-високи цели. Ти можеш повече и не ми показа това, което очаквах.“ Николай Манолов се приссъедини към забележката, но направи комплимент на Вероника за начина, по който изглежда. Мария Агапиу похвали Вероника за разнообразието от стъпки и я посъветва да изчисти линиите. Памбос каза, че изпълнението много му е харесало.

Бившите гаджета Нина Димитрова и Кирил Йосифов представиха танц на песента „All That She Wants“ на Ace Of Base. Нина потвърди статута на двойката в момента – бивши гаджета, но допълни, че ако спечелят апартамента ще обича много партньора си. Павлина Вълчева направи забележка, че двойката им нямала контакт, което е най-важната част от танца. Николай Манолов каза, че Кирил изглеждал доста по-убедителен от Нина и им липсвал синхрон на общите стъпки. Мария Агапиу обясни, че движенията по земята се отдават по-добре на двойката и заради това те били прекалено много в хореографията. Памбос определи хореографията като „лесна, но хубава“.

Весела Христоскова и синът й Боян имаха задачата да танцуват ламбада – друг емблематичен танц от 90-те години. След танца им Павлина Вълчева ги определи като „много красива двойка“ и ги посъветва да внимават с ритъма, защото на определени фигури били извън музиката. Николай Манолов каза, че не може да си представи как той би танцувал ламбада с майка си, а Мария Агапиу посъветва Весела отвреме навреме да затваря коленете. Памбос каза, че в танца видял самба, салса, но не и ламбада, даже демонстрира заедно със Слави какво е очаквал да види в изпълнението.

Борис Панайотов доказа, че черната котка не носи нещастие, защото след танца му на песента „Black Cat” на Джанет Джаксън, получи само позитивни отзиви от комисията. Павлина Вълчева каза, че я е впечатлила трудната хореография и това е най-доброто изпълнение до момента. Памбос и Мария се присъединиха към мнението на Павлина и допълниха, че Борис успешно е влязъл в характера на танца. Според Николай Манолов, Борис е вдигнал нивото за всички останали участници с изпълнението си и демонстрирал страхотна координация на движенията.

Братовчедите Юсуф Селим и Вергин Терзиев миналия понеделник се затрудниха много с произнасянето на песента на Брайън Адамс – „(Everything I Do) I Do It For You“, но хореографията на бавното парче им се беше отдала чудесно. Павлина отбеляза, че за да танцуват двама мъже на бавна песен трябва да нямат никакви задръжки. Николай Манолов нарече танца „умно поставен“ и уникален. Мария Агапиу не успя да разбере дали танцът е пародия или не, но похвали братовчедите за многото движения. Памбос заяви: „Очаквах, че ще направите някоя много хубава и откачена идея, но толкова хубава, и откачена, и приятна, и весела, и уникална, и страхотна идея – не го очаквах. Браво! Поздравявам ви!“

Липсата на достатъчно време не позволи на комисията да постави своите оценки на участниците в петък. Затова в понеделник, след като станат ясни оценките на комисията, ще се разбере и кой от участниците ще отпадне пръв. Тогава участниците в „Танцувай с мен – 3 … стаен“ ще получат и втората си задача.