enbg

Братовчедите впечатлиха със синхрон, Райя – с освободеност

8.4.2011 | коментара

8 април 2011 г.

В петък вечер продължи изпълнението на задачата „Латино“ в „Танцувай с мен 3 … стаен“. И този път водещият Слави Трифонов се съветва с петкратния шампион по салса на България Мира Тодорова. В самото начало на шоуто Слави покани Мира да танцуват салса. След демонстрацията Памбос Агапиу отправи своята критика към Слави: „Защо не гледаше момичето в очите?“ Но не салсата на водещия беше най-драматичната част от латино вечерта, а конфликта, който се заформи между членовете на журито.

Разцеплението сред журито се случи още след първия танц на Борис Панайотов, който танцува салса с Анелия Манчева, главен инструктор в Памбос денсинг център. Павлина Вълчева беше най-критична към Борис Панайотов: „Борис както ми се издигна, така и ми падна пред очите. Най-слабото ти изпълнение досега.“ Николай Манолов изрази мнение, че Борис се е представил убедително на соло моментите, но когато е танцувал с партньора е изглеждал „муден“. Мария и Памбос бяха на коренно противоположното мнение. Мария Агапиу се обърна към Борис: „На мен много ми хареса твоето представяне на танца салса, имаше много настроение. Хореографията не беше лесна, имаше много акробатика. Фигурите, които изпълнихте, бяха сложни.“ Памбос не сдържа напиращата емоция: „Павлина, както ми беше горе, така ми падна долу.“ И допълни, че Борис е направил чудеса в салсата, водил е партньорката си убедително и е бил в ритъма на танца. Слави Трифонов заподозря, че високата оценка на Памбос се дължи на факта, че Борис танцува с партньор от „Памбос денсинг център“.

Втора се представи Райя Андреева. Тя танцува салса с Милен Илиев, инструктор в „Памбос денсинг център“. След нейното изпълнение тема номер едно на журито беше … изпълнението на Борис. Памбос пожела да чуе мнението на Мира Тодорова и тя да се яви в ролята на арбитър в спора му с Павлина Вълчева. Мира заяви, че салсата на Борис е била много хубава. След това дойдоха и оценките за представянето на Райя.
Николай Манолов сподели, че Райя е била по-освободена от всякога и се е забавлявала на дансинга. Той похвали и наличието на сложни трикове в хореографията. За същото я похвали и Мария Агапиу. Павлина забеляза подобряване в представянето на Райя, било е „по-добре от предишните вечери“. Памбос този път беше лаконичен – „секси и страстна“ беше неговият коментар.

Меренге танцуваха Юсуф Селим и Вергин Терзиев. Техни партньори бяха Златка Ангелова, главен инструктор в денс-студио „Салса де Куба“ – Пловдив и Милица Трендафилова, помощник-инструктор в същия клуб. Изпълнението на братовчедите се хареса от всички членове на журито. Павлина Вълчева ги похвали първа: „Изглеждахте различно, много ми харесахте.“ След нея Ники Манолов даде положителната си оценка за това, че са излезли от своя стил, и че са били в характера на танца. Мария Агапиу определи Юсуф и Вергин като „истински мачоси“. Според нея двамата са имали най-добрия синхрон от всички представили се участници.

Весела Христоскова и Боян Христосков танцуваха бачата заедно с Димитър Лазаров, главен инструктор в клуб „Салса де Фуего“ и Десислава Николова, инструктор в Клуб „Салса де Фуего“. Павлина Вълчева и Николай Манолов харесаха изпълнението на майката и сина. Последният сподели, че Весела е танцувала, както винаги, чувствено. Мария Агапиу беше по-критична. Тя изрази мнение, че Весела е била доста напрегната и усмивката й била „застопорена“.

Нямаше разминаване в оценките на журито за представянето на Нина Димитрова и Кирил Йосифов. Партньори на Нина и Кирил в изпълнението на салса бяха главните инструктори в Клуб „Паланте“ – София Евгени Марков и Лилиана Константинова. Павлина първо върна на Памбос, който от два дни рекламира предстоящ латино карнавал в София: „Искам да поздравя всички от Каспичан и да ви поканя на карнавала в Макреш, очакваме ви скоро.“ След тези закачки журито даде високите си оценки за представянето на двойката. Павлина заяви, че Кирил е танцувал почти толкова добре, колкото инструкторката си.
Николай Манолов продължи хвалебствията по адрес на Кирил – според него той се е справил най-добре от всички непрофесионалисти. Николай сподели, че и с всяка изминала седмица Нина танцува все по-добре.

Последна се представи Вероника Валентинова. Нейният меренге-партньор беше Мартин Божуров, главен инструктор в Клуб „Маламбо“ – Варна и Добрич. Вероника също получи много положителни оценки. Павлина дори проговори на турски и определи изпълнението й като „чок секси“. Николай Манолов определи Вероника като постоянна в изявите си. Мария Агапиу заяви, че младата пловдивчанка винаги се е стараела много и „вкарва душата в това, което прави“.

Накрая Мира Тодорова обобщи представянето на всички участници: „Успяха да представят емоцията и на трите танца – енергичността на меренгето, романтичността на бачатата и страстта на салсата.“

В понеделник предстои поставянето на оценки на участниците от петък, отстраняването на участника или двойката с най-нисък резултат, както и поставяне на нова задача.