enbg

Борис Дали харесва родния Бобов Дол, отлага политиката за по-нататък

18.2.2011 | коментара

17 февруари 2011 г.

В нова светлина се представи в шоуто певецът Борис Дали, който в родния си град Бобов Дол изпълнява и длъжността общински съветник. На въпрос за ситуацията в миньорския град певецът отговори, че нещата не вървят – като във всички малки градове. Те – като общински съветници, не могат да сериозно да влияят на ситуацията, каза Борис Дали. По думите му, проблем на местното управление на Бобов Дол е, че няма сериозни кадри, а младите хора гледат да отидат в големия град, за да се реализират.
Попитан защо живее там, певецът отвърна, че обича града си, като си отиде, се чувства на място – там е израсъл, приятелите му са там. Споделя, че му е жал като гледа как градът затъва. Самият той живял една година в София, но признава, че не могъл да свикне.

На провокацията от страна на водещите Годжи и Борис има ли намерение да се занимава с политика, Борис Дали отговори, че още е млад, но може да го направи в бъдеще. По неговите думи в България – действително политиката е мръсна работа, не е като пеенето – отиваш с хубаво настроение, хората те приемат с добро чувство, докато при политиката е точно обратното, но пък трябва някой да я върши.

Борис Дали призна, че е доволен от участията си, като отчита 50% спад през последните години, но пък така му остава време да ходи на сесиите на ОбС.

Любопитен факт бе изяснен в хода на разговора – певецът започнал да се занимава с музика едва 6 – 7 годишен, а човекът, който го насочил към музиката, бил не някой друг, а вуйчото на Годжи, който живее в Бобов Дол. Борис от малък свири на акордеон и макар, че напоследък не се случва често да го прави, в шоуто, както сам той обяви, изсвири от сърце едно Шопско мераклийско.