enbg

Андреа Бочели и китарно дуо „Карисма“, 3 юни 2014 г.

3.6.2014 | коментара

В предаването тази вечер водещият Слави Трифонов интервюира по скайп световноизвестния тенор Андреа Бочели. Зрителите на „Шоуто на Слави” имаха възможността да чуят какво мисли Андреа Бочели за любовта, как възприема дарбата си и какво подготвя за големия си концерт на 31 август в България. Гости в студиото бяха музикантите от китарно дуо „Карисма“, които участват в спектаклите на маестро Бочели.

„Гласът идва от Господ, както и красотата е дадена свише”, отговори на въпросите за музикалната си дарба Андреа Бочели. На искреното питане на Слави Трифонов знае ли каква е причината да е така харесван от публиката тенор, Бочели отговори шеговито: „Не знам, може би, защото публиката не познава всички останали.”
От дома си във Форте дей Марми, област Тоскана, италианската оперна звезда сподели още, че любовта на публиката го кара да се чувства жив и да върви напред. Същевременно той довери, че сцената е мястото, където изпитва чувство на страх и респект. „Аз съм много емоционален човек, лесно се разчувствам и наистина сцената ме плаши. А другото, което ме плаши, е самолетът”, каза Андреа Бочели. Той призна пред Слави Трифонов и че е много религиозен и убедено заяви: „Не смятам, че може да е случаен моят живот, както и животът на всички останали хора.”

На въпрос на Слави Трифонов за ролята на любовта в живота на един мъж, Андреа Бочели сподели разбирането си за любовта като за „двигател на света”. „Без любовта и моята песен нямаше да съществува”, заяви Бочели и допълни, че „жените са много важна част” и поради тази причина винаги е заобиколен от много жени.

В онлайн интервюто Андреа Бочели сподели още, че се чувства щастлив, „защото щастието на хората се определя от любовта, която ги заобикаля, от това, което получават като обич.” „Израснах в семейство, в което цареше любов и създадох семейство, в което се чувствам обичан”, довери световноизвестният тенор.

Пред Слави Трифонов Андреа Бочели сподели, че е щастлив да изнесе втори концерт в България, тъй като спомените му от първото му участие у нас са, че българската публика е прекрасна. В аванс големият тенор издаде, че тези, които посетят концерта му на ст. ”Българска армия” ще могат да чуят „класическия репертоар на италианския тенор – популярни за цялата публика песни, арии, канцонети, романси.” Андреа Бочели каза още, че пристига в София със 70-членен оркестър и хор, а в грандиозния спектакъл участие ще вземе и китарно дуо „Карисма“.

Във видеото може да видите още какъв музикален подарък направи Слави Трифонов на Андреа Бочели и какво каза след това големият тенор.

След като разговаря с Андреа Бочели по скайп, водещият Слави Трифонов интервюира и Карло Кориери и Магдалена Калчева от китарно дуо „Карисма“, което от 2012 г. концертира с Андреа Бочели по целия свят.

Карло Кориери разказа как преди 3 години се е запознал с българката Магдалена на китарен фестивал в Тоскана. „Това беше като светкавица, няма никакво съмнение, че тя е изключително красива. Беше невероятен, изключителен, жесток момент“, сподели Карло, като тези думи бяха и неговия отговор на намека на Слави Трифонов, че с Магдалена са нещо повече от китарно дуо. Карло Кориери допълни историята и разказа, че първоначално е искал да направи серенада с китара на българката, но го е спряло усещането, че ще се провали.

Магдалена Калчева говори за пътя, който е извървяла, преди да стигне до китарно дуо „Карисма“ и до участията със световноизвестния тенор Андреа Бочели – на 11 години заминава да живее в Германия, по-късно се записва да учи в музикална гимназия, а 4 години преди да завърши гимназията, нейният професор я насърчава да се яви на предварителен изпит за университет. Така и се случва – веднага е приета в престижния университет във Ваймар. Магдалена сподели и един любопитен момент – още като студентка тя участва в концерт в Ашафенбург, където изпълнява творби на Росини и Мерц, а сред присъстващите се оказва… Крало Кориери, с когото по-късно пътищата им ще се пресекат.

Карло Кориери разказа, че с Андреа Бочели го запознава един продуцент, когото познава от своето обучение в Калифорния. Впоследствие се стига до среща в Италия, където Магдалена Калчева и Карло Кориери свирят ария от „Сивилският бръснар“ пред самия Андреа Бочели. „Той като ни чу, 20 секунди нищо не каза. След това каза: „Дайте да записваме диск при мен, в моето студио“, спомня си ясно Карло. Той изрази щастието си от факта, че сега може да свири с Магдалена пред 30 000 души и че двамата могат да покажат своята любов към китарата.

На финала на разговора Слави определи Магдалена Калчева като „успяла българка“, а самата тя очаква „най-щастливия момент в живота си“ – концерта с Андреа Бочели пред българската публика на 31 август.

Цялото предаване от 3 юни 2014 г.