enbg

Ана Иванович, 29 октомври 2013 г.

29.10.2013 | коментара

Бившата Номер 1 в световния тенис и настояща Номер 16 в ранглистата на WTA Ана Иванович гостува в „Шоуто на Слави“. Сръбската тенисистка разговаря с водещия Слави Трифонов непосредствено след победата си над Цветана Пиронкова в Турнира на шампионките, който се провежда в зала „Арена Армеец“.

Слави Трифонов подари огромен букет на Ана Иванович и я поздрави с песента на Ерик Клептън „Wonderful Tonight”, в изпълнение на Георги Милчев–Годжи и „Ку-ку бенд“. Водещият няколко пъти увери своята гостенка, че е красива, за което тя благодари с усмивка и сподели, че предпочита хората да я познават по играта й.

На въпрос на водещия за българската звезда в тениса Григор Димитров, Ана Иванович заяви: „Супер е за вашия тенис да имате играч като него.“ Пак провокирана от водещия, Ана Иванович говори и за влиянието на Григор Димитров върху играта на приятелката му Мария Шарапова: „Когато си доволен в живота – това винаги помага, винаги се вижда.“ „За моята добра игра най-заслужават моите родители и моите треньори“, допълни Ана Иванович и с усмивка подмина въпроса на Слави за това дали има и тя човек, който да я прави „доволна в живота“.

Сръбската тенисистка говори и за трудния път до успеха и за лишенията, които трябва да претърпи един спортист: „…Трябва да се лишиш от много неща, трябва да пътуваш, да прекарваш много време сам. Хората смятат, че това е изпълнено с впечатляващи събития, но нямаш време за книга, за филм. (…) За да успееш в каквото и да е все пак трябва да жертваш нещо и трябва да си готов да жертваш, защото плодовете след това си струват тази жертва.“ Ана Иванович изрази радостта си от това, че Турнирът на шампионките е последният за сезона и ще има повече време да прекара с приятелите си.

Бившата Номер 1 в WTA, която сподели, че от 5–годишна тренира тенис, призна и как се справя с трудните моменти на корта: „Доста е обезнадеждаващо, когато си дал максимума от себе си, а не се получава, но трябва да намериш начин да се успокоиш, например визуализираш някакъв плаж или нещо подобно.“ Сръбкинята заяви, че публиката също „може да те вдигне, когато не се чувстваш добре в даден момент“.
Пред Слави Трифонов Ана Иванович даде и своето обяснение за успехите на сръбския тенис: „Мисля, че едни други се дърпахме и се подкрепяхме – така се случи. И просто имаме щастието да сме талантливи в тениса.“ Ана Иванович сподели, че е много щастлива от успехите на Новак Джокович в мъжкия тенис. Тя довери още, че двамата се познават от деца, а Новак е „много добър като човек и много интересен“. От своя страна Слави Трифонов заяви, че българите се радват на успехите на сръбския тенис така, както сърбите са се радвали на 4-то място на българите на световното първенство по футбол в САЩ.

Във видеото може да видите още какво иска да си представя Слави Трифонов, когато е нервен и ще му разреши ли Ана Иванович.

Цялото предаване от 29 октомври 2013 г.