enbg

Анализ на разходите по откриването на „Пловдив – културна столица на Европа“

15.1.2019 | коментара

В предаването бе продължена темата за цената на сцената за откриването на „Пловдив – културна столица на Европа“.

След като снощи Слави Трифонов изрази съмнение, че тази сцена струва 2 милиона лева, днес в предаването той разговаря по този повод с Евгени Димитров – човекът, който практически се е занимавал с реализирането на концертите на „Ку-ку бенд“. По думите на двамата, същата сцена е била наета за концерта на стадион “Васил Левски” срещу сумата от 681 хиляди лева.

„Изразих това съмнение по телевизията и поисках, тъй като аз съм гражданин на България, а това са държавни пари, поисках пловдивската община да покаже фактурите. … Но моите фактури така и си стоят самотни, пък аз никакви пловдивски фактури не съм видял.“ – каза Слави. По думите му ние, гражданите на България, сме едно голямо семейство и трябва да имаме много точна представа как се харчи семейният бюджет.

Слави Трифонов и Евгени Димитров коментираха изнесените от „Фондация 2019“ данни за разходи по откриването на „Пловдив – културна столица на Европа“.

„Някои неща в тези цифри звучат направо ненормално. Уважаеми зрители, аз съм правил много концерти съм наясно как се правят“, каза Слави. Двамата с Евгени Димитров изразиха недоумението си, че сред изброените разходи съществуват доста странни такива, като например перо „Музикален надзор“.

„Истината е, че или има такива разкарани пари по пера, за да може по-лесно да бъдат откраднати, или са хора аматьори, които нямат никаква представа от това, което правят и лесно са излъгани. А най-вероятно е и двете.“ – каза Слави Трифонов.

Цялото предаване от 15 януари 2019 г.