enbg

Актуален коментар, 28 февруари 2019 г.

28.2.2019 | коментара

Водещият Иво Сиромахов коментира актуалните теми от политическия живот в страната.
„Идват избори, а най-хубавото е, че никой не знае как ще гласуваме – ще има ли преференции, няма ли да има, ще има ли машини в секциите, няма ли да има? Едно е сигурно – електронно гласуване няма да има. А още по-сигурно е, че един глас пак ще си струва 50 лева.“ – каза Сиромахов. Той припормин, че секциите в чужбина ще бъдат намалени, а в страната – от избирателните списъци няма да бъдат извадени мъртвите души.

„И на кого трябва да благодарим за всичките тия добрини? Първо и най-вече на партията-кърмилница ГЕРБ. Партия, която кърми и живи, и умрели. … На така наречените патриоти. Те настояваха пред президента да наложи вето на закона. Той го наложи, а сега патриотите ще го отхвърлят. … На БСП – те напуснаха парламента в знак на протест срещу новия закон, а сега не искат да влязат в парламента, за да подкрепят ветото на техния президент.“ – каза още водещият.

Другата тема в обзора беше днешното гласуване в Парламента дали депутатите, които не ходят на работа, трябва да получават заплати. „Благородната идея на ГЕРБ и патриотите да не се плащат заплати на тези, които не ходят на работа, беше провокирана от напускането на БСП на парламента. Днес обаче депутатите гласуваха отнемането на заплатите да се отложи за неопределено време, разбирайте завинаги. За отлагането са гласували 89 депутати, против – само 1. Защо е това единодушие? Ами явно не само БСП не ходят на работа. Явно и в другите партии има хора, които се скатават.“ – каза Иво Сиромахов и добави, че за разлика от обикновените хора, които ако не ходят на работа, ще бъдат уволнени, на депутатите не може да им се случи нищо, защото няма закон за отзоваването им.

Цялото предаване от 28 февруари 2019 г.