enbg

Юлияна Антонова-Мурата, 6 декември 2018 г.

6.12.2018 | коментара

Гост в „Шоуто на Слави“ беше Юлияна Антонова-Мурата по повод новата й книга „Уки уки, Япония“. По думите й това е нормалното продължение на първата й книга – „Моши моши, Япония“.

„Уки уки, Япония“ съдържа човешки истории за хармонията в едно общество, за отношението между хората в Япония. „И защо там е хубаво да остаряваш, да се чувстваш на мястото си, да знаеш, че никой няма да те обиди, да ти каже нещо, няма да навлезе в твоя периметър. Ще се стреми така да се държи с теб или така се държат хората един към друг, че усещаш тяхната любов, внимание, търпение. И не само те един към друг, но и към нас, чужденците“, сподели Мурата, която живее в Япония със семейството си повече от 15 години.

Юлияна Антонова-Мурата разкри, че заглавието на книгата означава „С лекота в сърцето“. „С лекота в сърцето да поднесеш усмивка на хората, те да ти отвърнат с усмивка, в семейството, на улицата, с непознати хора – нещо, което е, бих казала, много универсално – всички ние, хора по света, имаме нужда от това нещо!“, допълни тя.

Авторката разказа, че вижда хората, когато пише историите за тях. За финал тя сподели, че има идея да напише книга за България: „Спонтанно дойде моята идея да напиша една книга за България, за хубавите неща тук, за нашето „уки уки“, за онова, което е заложено в нашите сърца като доброта, като хармония, като любов. И да се казва „Може може, България“.

Цялото предаване от 6 декември 2018 г.