enbg

Шоуто на Слави, 25 юли 2014 г.

25.7.2014 | коментара

Гост в последното за сезона предаване беше Слави Трифонов. Сред основните въпроси, които засегна в разговор със сценаристите и водещи на предаването – Ивайло Вълчев и Тошко Йорданов, беше настоящата политическа обстановка. По отношение на подадената преди дни оставка на правителството, Слави заяви, че всичко, което се случва, е следствие от това, че „ние сме такива хора“ и добави популярното „Всеки народ си избира управниците.“

Според Слави обаче правилният въпрос е „Защо така се получава?“, не само за сегашното управление, а по принцип. В отговор той изтъкна, че живеем в демократична държава и начинът, по който избираме политиците, е сбъркан. Слави изрази мнение, че е без значение кой ще управлява, като всички са от едно и също котило.

Случващото се в държавата Слави определи като следствие на начина, по който ние разсъждаваме – това, че не можем да бъдем общност, това, че сме много завистливи,
това, че сме много индивидуални, това, че сме безкрайно търпеливи.

В разговора беше повдигната темата за инициирането на референдум. Слави бе на мнение,че с всички законови средства трябва да се инициира референдум за промяна на избирателната система. Съгласно закона, това може да стане едва в края на годината, когато изтича законовият срок, указващ, че референдум по една и съща тема може да бъде иницииран не по-рано от 6 месеца от отказа.

Опирайки се на факта, че с всеки глас на избори, в някоя политическа партия отиват 11 лева, Слави коментира, че на предстоящите избори през септември не смята да дава на никого 11 лева. „Пътят е един – единствен и се нарича промяна на начина, по който се избират политиците“, добави още титулярният водещ.

Слави отговори и на въпроси на колегите Тошко и Ивайло по отношение на „Шоуто на Слави“ и неговите опорни точки, както и за бъдещите планове за новия сезон.

Евгени Димитров и Крисия гостуваха по повод предложението от страна на БНТ Крисия Тодорова да представя България на детската Евровизия.