enbg

Шоуто на Слави, 24 юни 2016 г.

24.6.2016 | коментара

Основна тема в предаването бяха резултатите от референдума в Англия, при който 51,9% от британците гласуваха за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз. Общо 17,4 млн. души са предпочели излизането от ЕС. Категорично в подкрепа на Brexit гласуваха Англия и Уелс, докато Лондон, Шотландия и Северна Ирландия подкрепиха оставането в съюза.

За вота на Великобритания Слави Трифонов разговаря по скайп с Румен Чолаков, който е завършил История в Кеймбридж и Право в Лондон, а в момента е младши адвокат в базирана в Лондон кантора.

За икономическите измерения на резултата от референдума събеседник в студиото беше бившият финансов министър, който е работил за Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие – Милен Велчев.

Слави Трифонов разговаря и с бившия външен министър и един от основните инициатори за приемането на България в ЕС и НАТО – Соломон Паси. Г-н Паси каза, че това е тежък удар за европейската идея и пораженията ще разберем след две години, колкото е срокът за предоговаряне. Сега е важно да наблюдаваме 4 аспекти, посочи г-н Паси. Според него това са – какво се случва  вътре във Великобритания, в Европейския съюз, в света, и четвъртият важен аспект –  какво се случва в България. Временно отслабване на ЕС е възможно в рамките на няколко години, но това не бива да ни притеснява, смята бившият външен министър.

Гост в предаването беше и Виктор Калев, който разказа за своя автобиографичен концерт-спектакъл „Грамофонът“! В спектакъла Виктор Калев ще пее на живо, заедно с бенд. За завършения вид на сценария се е погрижила Ваня Щерева, а премиерата ще бъде на 27 юни в Летния театър в Бургас.

Може да видите и как Годжи направи снимка на Слави с двама младежи от публиката.