enbg

Шоуто на Слави, 19 февруари 2015 г.

19.2.2015 | коментара

В четвъртия ден от кастинга за подгряваща група за концерта на Ку-ку бенд се явиха 4 български групи. Те бяха оценявани от жури в състав: Евгени Димитров, Цветан Недялков, Георги Милчев-Годжи и Филип Станев. Кастингът ще протече в няколко поредни дни, а избраните групи ще се явят в следващия етап на същински кастинг пред Слави Трифонов.

Група „Karandila Junior“ се представи с китка от народни песни.

Ръководителят и основател на „Karandila Junior“ Ангел Тичалиев разказа, че групата е основана през 2007 година и има издаден един албум. Той обясни, че момчетата от „Karandila Junior“ са новото поколение, което ще наследи групата „Karandila“, на която също е основател.
След края на изпълнението им Георги Милчев-Годжи коментира, че е впечатлен от двата басови инструмента в групата. Оказа се, че музикантите не свирят по ноти, което изуми комисията. Цветан Недялков ги поздрави за избора на песен.

Тома и неговата банда се представиха с авторското си парче „Парашут“.

Тома разказа, че има издаден един албум на музикалния пазар и с бандата събират парчета за втори. Той призна, че (освен пеенето) му се е наложило да свири на бас китара „от зор“.
След края на изпълнението им Годжи похвали свиренето на Тома на бас китарата и го успокои, че при баса можеш да сбъркаш „само като го изпуснеш“. Цветан Недялков отбеляза, че е силно впечатлен от „здравия саунд на китарата“, а Филип Станев каза, че са го накарали да се чувства добре. Евгени Димитров определи работата на групата като „класа“ и похвали добрия аранжимент на парчето.

Група „Chainsaw Babies“ също представи авторско парче – „Miss Love“.

Групата е от Велинград и се занимава със създаването на авторски рок песни. Вокалистът Георги обясни, че името на бандата няма буквален превод, а е избрано по-скоро заради съзвучие в думите, които Годжи преведе като „момчетата с резачката“.
Изпълнението на младите момчета от „Chainsaw Babies“ се хареса на Евгени Димитров, който сподели, че е прекрасно да има такива млади групи, които правят авторски песни. Той обаче отправи забележка към еднообразието в хармонията на песента и сценичното поведение на вокалиста. Георги Милчев-Годжи призна, че харесва групата, но ги посъветва да разширят своя музикален кръгозор, за да могат да се справят по-добре с аранжиментите си.

Вокално студио „Нуша“ изпълни песента „Крива коза“.

Ръководителят Нели Андреева разказа, че вокалното студио е кръстено на жена, живяла 15 години в Япония. По думите на Нели Андреева тя е направила много за българския фолклор и по тази причина формацията носи името й. Вокално студио „Нуша“ изпълнява репертоар, писан специално за него. Освен това черпи вдъхновение и материали от стари сборници с народна музика.
Изпълнението на „Нуша“ остави комисията почти безмълвна. Евгени Димитров обърна внимание, че музикалните интервали в песента „Крива коза“ се пеят изключително трудно и за тях се изисква висша вокална техника и много развит музикален слух. Цветан Недялков призна, че трудно може да намери думи след това, което е чул. „Беше красиво“, каза на финала Годжи.

В края на предаването членовете на журито гласуваха с „ДА“ и „НЕ“ за всяка от явилите се групи, като се изискваха три „ДА“, за да премине групата в следващия етап на кастинга. По четири гласа „ДА“ получиха групите „Karandila Junior“, „Тома“ и вокално студио „Нуша“, които отиват в следващия етап на кастинга. Група „Chainsaw Babies“ не успя да събере необходимите 3 гласа „ДА“ от комисията и приключи участието си в кастинга.