enbg

Шоуто на Слави, 16 май 2016 г.

16.5.2016 | коментара

В началото на предаването водещият Слави Трифонов се обърна към зрителите и управляващите по повод случващото се с референдума, иницииран от „Шоуто на Слави“. „Уважаеми зрители, след като 700 000 българи пожелахме да има референдум, чрез който да променим политическата система, цялата политическа класа се изправи срещу този референдум. Цялата политическа класа – всички депутати, всички министри и един президент заявиха, че ще сезират Конституционния съд за някои от въпросите, поставени от хората. Така че не бях прав по-рано, когато казах, че политиците се изправят срещу референдума, защото те се изправят срещу българския народ! В момента те теглят една дебела раздерителна линия между себе си и българите. Уважаеми зрители, чл. 1 на Конституцията гласи, цитирам: „Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция“. Това означава, че според Конституцията най-отгоре във властта, най-отгоре в хранителната верига, най-отгоре в тая система стои българският народ! Вие, уважаеми зрители! И на българския народ, т.е. на вас, се подчинява и Народното събрание, и правителството, и президента, и Конституционния съд. Така че, уважаеми зрители и неуважаеми политици, проумейте и запомнете – няма власт, спечелила война срещу собствения си народ!“, каза Слави Трифонов.

Евгени Димитров разкри подробности около предстоящите концерти на Слави и Ку-ку бенд в Лондон, Берлин и Мадрид. Той обяви, че ако има хора със закупени билети за концерта в Лондон за зала Troxy, с които все още не е осъществен контакт и нямат билет за зала Wembley Arena, те могат да се обадят на тел.: 03333446250.

В Актьорската вечер Краси Радков, Иво Сиромахов, Мариан Бачев и Тодор Башиянов са в образите на Станислав Христов Христосков, Уилям Шекспир, Катя и Здравко от дует „Ритон“.

Бойко Борисов, в чиято роля е Краси Радков, е дошъл в студиото, за да разкаже как е карал влак с 205 км/ч.