enbg

Чужденците пропяха и затанцуваха знойни кючеци в задачата „Нощен живот”

29.4.2010 | коментара

29 април 2010 г.

Как са се интегрирали в българския нощен живот трябваше да покажат финалистите от „Добре дошъл в България” по време на изпълнението на своята пета задача – „Нощен живот”. Много шоу елементи, танцови и вокални умения демонстрираха финалистите и това впечатли журито и публиката. Чужденците представяха своите популярни партньори и се включваха в техните изпълнения, като някои от тях показаха неподозирани досега способности.

Първият участник, който излезе на сцената на българския нощен живот, беше тунизиецът Уалид Бен Мустафа. Той развенча една от големите заблуди на българския поп-фолк: „Ако видите певица само по бельо на сцената, това не означава, че е забравила да си облече роклята, а че е забравила да си свали сутиена.”
След това Уалид показа завиден талант в рапирането като по време на изпълнението си заедно с фолкпевицата Ивена редеше рими на френски.
Оригиналното и артистично изпълнение на песента „Сметката” получи одобрителни коментари и пълна шестица от журито.

Украинката Елена Рубеж сподели, че няма много опит с нощния живот в България, тъй като се е омъжила още на плажа. Но й направило впечатление как българските фолкпевици замазват гафове – когато се разминат с плейбека просто се усмихват и си оправят сутиена, а когато публиката вика „Още, още…” – се събличат изцяло.
Изключително горещ беше танца на Елена под звуците на песента на Крум „С близалка в ръка”, в който се включиха и момичета от балет „Магаданс”.
Журито не остана равнодушно към това изпълнение и го оцени високо – с 5,80.

След това дойде ред на австриеца Ервин Линдбихлер, който преди изпълнението на песента „Адреналин” съвместно с певицата Теодора разкри кой е най-големия адреналин в чалга клубовете: „Гледаш някоя секси певица, протягаш ръка да й сложиш бакшиш в деколтето, прожектор ти светва в лицето и… се оказва, че това е Азис”.
След това Ервин демонстрира горещи танци и показа изненадващи вокални способности. Артистичността на Ервин му донесе прозвището „Ервинатора” и накара Иво Сиромахов да възкликне: „Като гледах този невероятен тиролски гюбек се опитах да си представя как Милко Калайджиев играе виенски валс…”
Журито постави пълна шестица на Ервин за изпълнението му.

Последното изпълнение в четвъртък беше на американката Анджела Родел, която сподели наблюдението си, че нощният живот в България вече не е същият: „Симеон Дянков го промени изцяло. Сложи данъци на хазарта, алкохола, цигарите, дори и на бакшишите. За да вържат двата края, на фолк-певиците в последно време им се налага дори и да пеят.”
В дует са Георги Милчев-Годжи, Анджела изпълни част от песента „Кара Кольо седеше на високи чардаци”, която преля в неостаряващата класика на българския нощен живот “Пари нема, действайте”. В тон с песента Анджела дори беше облякла потник с лика на финансовия министър Симеон Дянков.
Богатата хореография и оригинално вокално изпълнение достигнаха на Анджела за оценка 5,40.

В петък изпълненията от задачата „Нощен живот” продължават като зрителите предстои да видят запомнящи се дуети като:

Гюнтер Хемпел и Емануела
Диана Миликевик и Борис Солтарийски
Линдзи Солтцгивър и Тони Стораро
Андрю Ричардс и Софи Маринова
Хорацио Гонзалес и Нели Петкова
Айсату Диало и Кондьо