enbg

Чико върти кючек от сърце, 64-годишен изобретател се явява с танго

7.3.2011 | коментара

Началото на прегледа на кандидатите за „Танцувай с мен – 3… стаен“ бе поставено от баща и син от Стара Загора – Кольо и Стефан Бончеви. Бащата се похвали, че е пионер в танците и тези му думи бяха подплатени със завидни умения, толкова щото комисията бе единодушна, че той е по-добрият от двамата. Иначе синът не могъл да участва в първите две издания на „Танцувай с мен”, защото бил малък. Както беше обещал, бащата удари рамо на сина си в добро представяне с рап и хип-хоп, изпълнено с доста завиден синхрон.

Шестица танцьори от Варна изнесоха цяла програма от танци. Първоначално те танцуваха своя хореография, подготвяна цял месец, а след това импровизираха по желание на журито с латино, еротичен танц, кючек и балет. В интерес на истината, младежите не се затрудниха с поставените задачи и заслужено накрая чуха „Браво!” от страна на журито.

58-годишният Валентин Пенчев впечатли с атрактивен танц на песен на Лейди Гага. След него се явиха 16-годишните двуяйчните близначки Верджиния и Вероника Доспатлиеви. Момичетата бяха облечени в много красиви ярко червени дрехи за ориенталски танци и точно с такъв танц се представиха. До конкурса ги довела любовта им към танца и фактът, че едната от тях не може да си намери сериозен партньор за спортните танци, които посещават. Дошли тук, за да се изявят и да се натанцуват, споделиха двете момичета.

Интерес предизвика появата на Стефани Обадяру, само на 11 г., чийто баща е нигериец. Малката Стефани се представи доста добре и в избрания от нея стил, и в зададения от журито кючек.

С народен танц се представиха Елена Желева и Любен Попов, които са гаджета от 10 месеца. Тяхната дата е 17 май, защото тогава се целунали за пръв път. Признанието вдъхнови Слави Трифонов, който тутакси залепи две звучни целувки по страните на Иво Сиромахов. Последният призова тази дата да се запомни, защото това е била първата им целувка и осъзнаване, че един без друг не могат.

Следващият участник Васко Василев-Чико проведе малък спор със Слави Трифонов. Слави твърдеше, че Васко няма визия на танцьор, докато той пък се заинати, че сърцето казва друго. Действително Васко, с визията си на силов атлет, бръсната глава и явни татуировки на врата и ръцете, не приличаше на префинен танцьор, но се справи прилично и доста сърцато с кючека, който бе подготвил. Що се отнася до зададената му след това песен на Том Джоунс „You Can Leave Your Hat On”, Васко даде всичко от себе си и демонстрира много страст в танца си.

Интересен и много атрактивен бе индийският танц на Николай Кученов. Камелия Радева и Джулия Георгиева направиха успешно съчетание със зелени топки на песента от филма „Зоро”.

Семейство Хенриета и Георги Георгиеви (64 г.) се раздадоха максимално на избраното от тях танго. Георги призна, че не пие и пуши и за да има все пак някакъв порок, посочи танците като такъв. Иначе г-н Георгиев е инженер, който може да се похвали с 2 патента, една книга и над 15 рационализации. Съпругата му е журналист.

Попинг танцува 14-годишният Симеон Цанов от Ловеч. На въпроса на Слави Трифонов „Кво става в Ловеч?”, Симеон отговори – „Ами, гаджета, т’ва – онова.” И макар да се дърпаше в началото, младият участник си разказа, че харесва момиче от по-горен клас, казал й е, че я харесва и обича и дори вече са се целунали любовно. Не се е учил да целува – призна Симеон, – то идва отвътре. Иначе техните знаят, сподели момчето. На въпрос на Слави към Иво Сиромахов дали неговият 14-годишен син му разказва такива неща, отговорът беше – Не, „защото ти ще ме иронизираш” – „И е прав!”, призна си Сиромахов.

Белослав Пъшев от Плевен предизвика сериозни вълнения сред екипа, заради външния си вид – под шапката на тила му се подаваше дълга тънка плитка, която у мнозина извика алюзия за младия Слави Трифонов. След полагащите се шегички на тема „коса” се стигна до изпитание от висок клас. Слави пожела да изпита Белослав доколко си харесва опашката и му предложи пари за нея, срещу които той да му я отреже. Сумата от 1000 евро се оказа недостатъчна за жертвата му и Слави започна да вдига мизата. В крайна сметка се оказа, че плевенчанинът не би се разделил с плитката си и за 5000 евро.

Цветан Каменов, на 19 г., от Враца се яви пред комисията с интересен тоалет за ориенталски танци, който бил ушит от неговата шивачка, докато комисията прояви недоверие и попита дали не е „садо-мазо”, закупен от специален магазин.

Нина Вачева и Георги Стефанов се оказаха събрани от Фейсбук. Заедно са вече една година, а всичко започнало когато и двамата минавали през тежък период и само на база познанството си в мрежата решили да отидат заедно на почивка. Сега Нина работи в Стара Загора, а живее при него в Пловдив.