enbg

Четири пълни шестици от журито на Танци върху песни и музика на „Ку-ку бенд”

20.5.2011 | коментара

20 май 2011 г.

В петък се представиха и втората група танцьори от „Танцувай с мен – 3…стаен” на танци върху песни и музика на „Ку-ку бенд”. За тяхната подготовка помогнаха Пламен Андреев от „Дъ Сентър”, Мира Тодорова и Илия Илиев от „Памбос Денсинг център” и Балет „Магаданс”, а компания на водещия правеха, по думите му, „две златни клонки от плодородното дърво на Редколегията”, сценаристите Иво Сиромахов и Ивайло Вълчев.

Оценяването от зрителите започна вчера, с първия представен танц, на адрес www.tanc.slavishow.com. Оценяването ще приключи в 18 ч. на 26 май 2011 г. Генералното класиране в кръга ще бъде определено като се вземат под внимание както оценката на журито, така и оценките на зрителите.

С изпълнение върху опуса на „Ку-ку бенд” Vox populi се представиха Юсуф Селим и Вергин Терзиев.
По думите на Павлина – едно „прекрасно изпълнение, много модерно, даже извънземно”. Тя най-много бе харесала тяхното присъствие – че игнорират околната среда и танцуват от душа и сърце. Николай бе забелязал тяхната концентрацията и харесал това, че въпреки че танцът бил в техния стил, го направили различен от това, което досега са показвали. Мария бе изключително впечатлена от симбиозата между музиката, танца, хореографията и изпълнението. Памбос поздрави братовчедите за страхотната хореография.

Танц върху песента „Защото те обичам”, изпълнена от Борис Солтарийски, представиха бившите гаджета Нина Димитрова и Кирил Йосифов.
Според Павлина Кирил се е справил добре с поставената задача, но Нина е била притеснена – танцът изглеждал хармонично, но имало проблем с поддръжките. Според Николай малко им липсвал фокусът един към друг, но като цяло добре се справили със салсата. Мария изтъкна, че Кирил успял да овладее всички критични моменти в танца, които имала Нина. Памбос изрази мнението си така: „Много хубава хореография, но не видях това, което исках да видя – страстта”. Според него те били притеснени и доста пъти излизали от музиката – „като хореография беше хубаво, но не я изпълнихте да ни изпълните душата, както се казва”.

Вероника Валентинова се представи на песента „Тайсън”. Павлина Вълчева сподели, че това е любимата й песен на „Ку-ку бенд”, но към Вероника бе критична – „от самото начало имаше невероятно излъчване, но някъде по пътя си го забрави излъчването и започна да се отклоняваш в една, за мен малко странна, посока. Имаше доста сходни неща с еротичния ти танц и смятам, че човек не е необходимо да е толкова разсъблечен, за да танцува добре.” Николай имаше какво да каже по коментара на приятелката си: „Да кажем, че впечатлението, което оставя, когато е бил по-разсъблечен, е по-силно, отколкото по-облечен – и добави – с този танц, без да стигаме до 7 и 8, тя е нокауртирала голяма част от зрителите”. Вероника има много качества и може да се справя и по-добре със задачите, каза Николай. Мария Агапиу имаше различно мнение: „За мен ти отново си във форма и се представи блестящо откъм настроение, емоция, поглед, контакт с жури, публика, бенд”. Памбос намери танца на Вероника за невероятен, а по естетико-еротичния казус той се произнесе така : „За мен, Вероника, и омблечена, и сомблечена – пак си еротична”.

Върху аранжимента на „Ку-ку бенд” на Cry of the Celts, танцува Стефан Николов. След ирландския танц на Стефан, Павлина коментира с думите: „Ти знаеш, че аз съм много критична към теб, но тази вечер много ми хареса – беше един такъв щастлив, плуващ в свои води”. Благосклонен беше и Николай, който попита танцьора дали е учил някъде ирландски танци. Оказа се, че Стефан се е учил сам, като е посещавал три семинара на Lord of the Dance. Николай бе категоричен, че в неговия танц имало невероятен размах и това е най-доброто му изпълнение от началото на състезанието. Мария поздрави Стефан за много доброто представяне, особено й харесал категоричния му край – позата, падьома и шпица. Сравнението на Памбос беше красноречиво: „Толкова перфектна хореография, че все едно г-н Станислави пее „Едно ферари с цвят червен”.

Оценки на журито за участниците от тази вечер:

Юсуф Селим и Вергин Терзиев – 6,00
Нина Димитрова и Кирил Йосифов – 4,75
Вероника Валентинова – 5,25
Стефан Николов – 6,00

Временно класиране според оценките на журито:

1. Стефан Николов – 6,00
1. Стефан и Кольо Бончеви – 6,00
1. Борис Панайотов – 6,00
1. Юсуф Селим и Вергин Терзиев – 6,00
5. Райя Андреева – 5,50
6. Вероника Валентинова – 5,25
7. Нина Димитрова и Кирил Йосифов – 4,75
8. Мая Иванова и Вилиана Иванова – 4,50

Новата задача на участниците в „Танцувай с мен – 3…стаен” е Рокендрол.