enbg

ЦИК с нови скандални решения за референдума

24.10.2016 | коментара

Тагове:

Водещият Слави Трифонов коментира новите скандални решения на ЦИК от петък (21 октомври 2016 г.), според които на бюлетината за референдума няма да се слага печат, а видеонаблюдението в деня на изборите ще бъде премахнато.

„Този петък, с решение №3826, ЦИК прие печат да се слага само на бюлетината за президент. А на бюлетината за референдума да не се слага печат. Това е директна заявка за фалшификация и подмяна на вота на българския народ“, каза Слави Трифонов. „За да се избегнат манипулации, в избирателните секции се въведе видеонаблюдение. Но също в петък, с решение №3827, ЦИК прие да се махне навсякъде видеонаблюдението. Това позволява след края на изборния ден да се подменят протоколи, да се пренаписват бюлетини и да се правят всякакви нарушения“, допълни той.

Водещият обясни още, че срокът за обжалване е само три календарни дни, но въпреки това Инициативният комитет на референдума е подал жалби до ЦИК и до Върховния административен съд срещу скандалните решения.

„Уважаеми зрители, това, което се опитва да направи ЦИК, е поредното доказателство, че политическата класа най-вероятно се готви да излъже и фалшифицира вота. Казвам тези неща по две причини. Първата е, че се надявам Върховният административен съд да отмени тези престъпни решения на ЦИК. Защото, ако това не се случи – и ЦИК, и Върховният административен съд ще понесат последствията от своите решенията. И второ, уважаеми съграждани, нашият начин да ги спрем е един-единствен. Да излезем и масово да гласуваме на референдума, за да обезсмислим жалките им опити за манипулация“, каза водещият.

Цялото предаване от 24 октомври 2016 г.