enbg

Цветана Манева и Азис, 12 септември 2018 г.

12.9.2018 | коментара

В предаването гостуваха актрисата Цветана Манева и поп фолк изпълнителят Азис. Двамата коментираха скандала около клипа на песента на Азис – „Позна ли ме“, в който участва известната българската актриса.

„Мислим и чувстваме по един и същ начин. … Можем да поддържаме една кауза за отношението към различните.“ – така Цветана Манева обоснова решението за своето участие.

„Бих искала хората да чуят посланието на клипа. Нека се замислим за отношението си към незрящите, глухонемите, болните, бедните… Що за високомерие е страданието на ближния ти да те отвращава и да извръщаш глава“, попита Цветана Манева. Според нея хората не са лоши, а са забравили са, че са добри. „Изчезването на човеколюбието ужасно ме плаши“, заяви актрисата и подчерта, че трябва отрано да учим децата си да обичат.

„Исках да е нещо, което не съм правил досега. Да има духови инструменти, да носи послание.“ – каза за авторската си песен Азис. Според него за много хора проблемът се крие в различния му етнос: „Проблемът е, че съм циганин. Хората искат циганинът да е интегриран, но когато той започне да работи с артисти като Цветана Манева, казват „Глупости! Това не може да стане“. Той изтъкна и друга причина за скандала: „Освен това се говори, че съм хомосексуален, което е още един жесток ритник в лицето на „интелектуалеца“. Те уж са освободени и толерантни, но ако си хомосексуален, трябва да си тих, смазан и да мълчиш.“

Водещият сподели своето виждане по казуса. „Според мен проблемът е в стила на музиката. Хората изригват срещу т.нар. чалга“, заяви Слави Трифонов.

На финала на разговора Цветана Манева цитира реплика от пиесата на Яна Борисова, в която участва: „На много от най-умните хора им липсва сърдечна интелигентност. Те са като недовършени.“

Цялото предаване от 12 септември 2018 г.