enbg

Христо Янев, 15 юли 2015 г.

15.7.2015 | коментара

Треньорът на ЦСКА Христо Янев беше гост в „Шоуто на Слави“, за да разкаже каква е настоящата ситуация в клуба. Според Янев очакванията към ЦСКА продължават да са големи, независимо от това, че през следващия сезон отборът ще играе при аматьорите – във В група.

Янев последно беше треньор на „Миньор“ Перник, преди да бъде назначен на поста в ЦСКА: „За мен беше изненадващо обаждането от страна на господин Ганчев и господин Инджов, но аз съм изключително благодарен за възможността, която ми дават. Защото аз го приемам като възможност – без значение какъв е моментът, къде ще играе отборът. Мисля, че за всеки един на моето място това би било голяма възможност и съм длъжен да дам най-доброто от себе си“, заяви гостът.

Янев разказа още, че ситуацията в ЦСКА в момента е тежка и ръководството с големи усилия събира футболисти, за да направи отбор. С оглед на големите очаквания за бързо възраждане на клуба и завръщане в елитната „А група“, Янев обясни, че ЦСКА има да извърви дълъг път, но има необходимите средства, за да го направи. Треньорът допълни, че разполага както с опитни играчи с мачове на ниво „А група“, така и с млади непознати футболисти.

Слави попита Янев какви са очакванията му за мачовете на ЦСКА срещу отбори като „Витоша“ – Бистрица, „Струмска слава“ – Радомир, „Балкан“ – Варвара и „Германея“ – Сапарева баня, на което треньорът отвърна: „Тези отбори са далеч от класата на ЦСКА като история и като традиции в българския футбол, но са част от шампионата, който ние трябва да изиграем, така че към всеки един отбор ще подхождаме по един и същи начин – с необходимото уважение и респект.“ Въпреки това Янев изрази притеснения за състоянието на стадионите във В група, особено с оглед на това, че от там се очаква да излизат млади и перспективни футболисти, които обаче нямат добри условия за развитие.

По отношение на мотивацията, нужна за футболистите му, за да излязат и да играят на подобно ниво, Христо Янев каза: „Лесно е да играеш пред 20-30 хиляди човека, на ниво, което всеки един от тези млади футболисти би трябвало да иска да участва – Шампионска лига, турнири в Европа и така нататък, но точно в тези трудни моменти се вижда кой е истински характер и кой има здрава ценностна система в себе си и носи футбола в сърцето си.“

На финала Слави каза, че подкрепя Янев в начинанието му, уверен е в успеха на отбора и дори би отишъл да гледа мача между ЦСКА и „Германея“ Сапарева баня.

Цялото предаване от 15 юли 2015 г.