enbg

Християн Христов и Розанна Уитфийлд, 21 юли 2016 г.

21.7.2016 | коментара

В „Шоуто на Кеймбридж“ 17-годишният Християн Христов, който учи в училището „Уитгифт“ в Лондон, изпълни на маримба „Либертанго“ на Ерик Самут. Водещият Румен Чолаков разговаря с Християн и Розанна Уитфийлд, създател на Международния конкурс за музиканти на Уитгифт, от който Християн получава стипендия, за да замине за Лондон.

Именно на Международния конкурс за музиканти Розанна Уитфийлд среща Християн, който се явява на прослушване в Плевен. „Християн е много талантлив. Той е фантастичен музикант“, каза тя. Розанна сподели още, че е силно впечатлена от прекрасните музиканти, които е срещнала в България.

Вече 2 години Християн Христов учи в „Уитгифт“ със спечелената стипендия, която е на стойност 18 000 паунда годишно. Следващата му цел е да спечели стипендия за някоя от музикалните консерватории във Великобритания, където да продължи висшето си образование.

За живота си в Лондон Християн разказа, че е получил огромна възможност да живее и свири в една различна и космополитна среда. Бъдещето си той вижда именно във Великобритания, където ще има възможност да развива таланта си.

Цялото предаване от 21 юли 2016 г.