enbg

Хосе Карерас, 10 май 2019 г.

10.5.2019 | коментара

Гост в „Шоуто на Слави“ беше световноизвестният тенор Хосе Карерас! Той ще се сбогува с българската публика на 11 май 2019 г. с концерт в зала Арена Армеец в София.

Водещият Слави Трифонов припомни на Хосе Карерас, че двамата вече са се срещали веднъж – по време на бенефиса на Христо Стоичков в Барселона. Гостът сподели, че участието му в този бенефис е било много вълнуващо и с ентусиазъм се е съгласил да изпълни арията „Nessun Dorma“. „Аз изпитвам много обич, топло чувство към Христо. (…) Огромно удоволствие беше за мен да посветя изпълнението си на един приятел“, каза Хосе Карерас.

Тенорът разказа за работата си с Пласидо Доминго и Лучано Павароти. Тримата се качили на една сцена за пръв път на концерт в Рим по повод Световното първенство по футбол през 1990 година в Италия. „Започна нещо прекрасно за нас тримата, едно прекрасно преживяване – както в професионално и творческо отношение, така и на ниво човешки отношения“, каза Карерас и сподели, че между него и колегите му се появили много топли приятелски отношения. „Аз мисля, че тази химия, която създадохме помежду си, се получи най-вече защото пеехме тримата. И тримата си поделяхме различни части от песните, всеки изпълняваше някакъв откъс и това беше нещо, което завладя, което очарова публиката“, допълни той.

На въпрос защо се сбогува с публиката, Хосе Карерас отговори, че след 50 години на сцена този момент все някога идва. „Трябва да свиквам с тази мисъл и трябва всеки ден все повече и повече да ценя възможността да се кача на една сцена“, каза той. Гостът сподели, че трудните моменти в професионалния път е преодолявал с професионализъм, а най-важните мигове за него са били тези, в които е имал възможността да почувства топлината на публиката.

В студиото Невена Цонева и Мистерията на българските гласове изпълниха песента „Даньова мама“ като подарък за Хосе Карерас.

Цялото предаване от 10 май 2019 г.