enbg

Хората ще гласуват на референдума, убедени са сценаристите

21.4.2016 | коментара

В началото на предаването Иво Сиромахов коментира приетите от депутатите промени в Изборния закон:
„Днес беше един от най-позорните дни за българската демокрация. Ако изобщо вече можем да наричаме „демокрация“ тази нагла, срамна диктатура на мафията. Днес мафията, чрез своите представители в парламента, прие окончателни промени в избирателния закон. Според тези промени се отменя правилото референдумите да бъдат провеждани заедно с избори, ако такива се провеждат в годината на инициативата им.
С тези промени мафията в парламента каза едно единствено нещо: „Ние сме по-важни от народа. Волята на избирателите няма никакво значение. Майната ви! Вие не сте важни. Ще правим, каквото си искаме. Ние сме ви шефове и ще ви мачкаме. А когато дойдат избори, ще ви кажем: Гласувайте за нас.“
Днешната промяна в закона е гласувана със 115 гласа „за“ от ГЕРБ, БСП, ДПС, Патриотичен фронт, 11 „против“ от Реформаторския блок и 12 „въздържали се“.
115 депутати днес потъпкаха всички демократични норми. 115 депутати днес казаха, че народната воля няма значение. Че те са господари. Недосегаеми, безотговорни и нагли.
Това е мръсна гавра! Това е най-долната точка на падението, до която е възможно да стигнат така наречените народни представители. Днес стана ясно, че те изобщо не са народни. Те са представители единствено на партийните мафии. Те са слуги, на които им пука само за службата, заплатката и рушветите.“
За гласуваните промени в изборното законодателство Иво Сиромахов разговаря с един от малкото депутати, постъпили достойно и защитили волята на народа – Радан Кънев.

По-късно в предаването Сиромахов разговаря по темата и със сценаристите Ивайло Вълчев и Иван Кулеков.

Единственото радостно в ситуацията, според Ивайло Вълчев, е че дори хора, които „по принцип не са наши симпатизанти“, са изключително засегнати от начина, по който народното събрание се отнася с волята на хората. „Като цяло настроението е, че дори референдумът да бъде обявен на 15 август, в 6 часа сутринта, дори само, за да покажат своето отношение към начина, по който се отнасят със тях, хората ще отидат да гласуват“, каза сценаристът.

Добрата новина е, че референдум ще има, въпреки цялото мнозинство, което се обединява срещу нас, коментира Иво Сиромахов. На същото мнение беше и Ивайло Вълчев, който заяви: „Референдум ще има. Аз се опасявам, че с коментарите, които повечето медии правят, едва ли не се опитват да обяснят на хората, че няма да има, а това не е вярно. Това, че ние сме ядосани от начина, по който НС работи, не отменя факта, че референдум ще има.“

Иван Кулеков изрази становището си, правейки интересна съпоставка между… София и Аушвиц:
„Миналата седмица бях в концентрационния лагер Аушвиц. Ние за Аушвиц подготвяме специално предаване, но още сега, във връзка с промените в избирателния закон, ми се иска да припомня на нашите зрители какво е това Аушвиц.
Аушвиц е една неголяма територия, като една човешка длан, където са създадени всички условия, за да се реши окончателно въпроса с лошия човешки материал. Лошият човешки материал – това са едни най-обикновени хора, които имат едно единствено желание – да имат бъдеще. Добрият човешки материал – това е едно избрано от лошия човешки материал малцинство, което твърди, че е богоизбрано. Това малцинство няма дори и 240 човека, но поради постоянното му присъствие в свинските Гьобелсови медии създава впечатлението, че на земята други хора не съществуват.
Животът и смъртта в тази територия се управляват, разбира се, от един генерал. Вторият човек в управлението постоянно подтичва след генерала с изплезен език, затова той обикновено е обикновен физкултурник. Най-приближена до генерала жена е една руса лелка, която мирише на зелеви сърми, тъй като генералът мирише просто и обича простите миризми.
Лошият човешки материал прекарва краткия си живот в Аушвиц, за да работи и умре за добрия човешки материал. Докато е жив, срещу залък хляб лошият човешки материал работи във фабриките на добрия човешки материал, строи пътищата на добрия човешки материал, и ако случайно намери някоя пара, я оставя на влог при добрия човешки материал. С времето добрият човешки материал става все по-добър и по-богат, а лошият – все по-лош и по-беден. Толкова беден, че остава само по един глас. Този глас не дава мира на добрия човешки материал, и щом го чуе, добрият човешки материал се хваща за кобура. За да не изглежда недемократичен, добрият човешки материал разрешава на лошия да си издълбае една дупка колкото масов гроб и да вика в нея с пълен глас. Това обаче трябва да се случва само веднъж на 25 години, през юли или август от 6 часа сутринта. До 6 часа и пет минути. И за да изглежда още по-добър, добрият човешки материал обещава да увеличи надницата на лошия човешки материал с един залък, както и да му осигури една безплатна баня.
След банята в Аушвиц от лошия човешки материал остава само дим.
Та исках да кажа, че от София до Аушвиц пътят е много кратък, а времето от днес до Аушвиц минава неусетно бързо.
А какъв материал сме ние, дали ще си изкопаем дупката или ще им изкопаем дупката, ще стане ясно през юли или август. Дори да е в шест часа сутринта.“

Цялото предаване от 21 април 2016 г.