enbg

Хората поискаха мажоритарни избори в два тура. Това е!

11.1.2017 | коментара

Вижте какво каза Александър Вълчев по повод отказа на депутатите да обсъждат референдума в своя първи работен ден след ваканцията.

„Удивлява ме фактът, че политиците продължават да умнеят по въпросите каква избирателна система е добра. И отказват да приемат реалността. А тя е следната – хората поискаха мажоритарни избори в два тура. Това е!

Има две възможности за депутатите – или се правят на луди, защото така им уйдисва и не им се пуска кокъла. Или пък… не се правят. В психиатрията за такива хора като тях се казва, че това е психична защита, когато обективната реалност се „чете“ като застрашаваща. Ами страшно си е! Нещо като оня, дето отишъл на лов, излязла мечката, а той хвърлил пушката и казал: „Ами аз съм за гъби“.

Понеже ние безспорно обичаме своите избраници, искам да им помогнем от най-топли чувства. Докторите по лудите имат специфичен подход за хора, които отказват да приемат реалността. Работи се с петте им сетива. Докато я приемат. Предлагам да им помогнем първо на зрението – да ги научим да четат законите, и най-вече Конституцията, както и да се научат да броят до два милиона и половина. Да им помогнем на вкуса – нека усетят вкуса на загубата и на безпаричието. Да им помогнем на обонянието – сигурен съм, че могат на надушат страха. Особено ако са се събрали няколко хиляди вещи медицински лица пред парламента. Нека им помогнем и със слуха – много ще помогне, ако никога повече не си чуят имената от парламентарната трибуна.

Законът, както и възпитанието на нашите, които са ме учили, че на луд и безпомощен не се посяга, ме възпира да предложа лечение, което могат да усетят с осезанието си.

И накрая ще им кажа, че ако депутатите не се съобразят с волята на народа, ще дойде чичо доктор и ще усетят лечението чрез шестото си добре оядено сетиво.“

Цялото предаване от 11 януари 2017 г.