enbg

Хасан и Ибрахим Игнатови и Денис Маринов, 5 юни 2014 г.

5.6.2014 | коментара

Близнаците Хасан и Ибрахим Игнатови, лауреати на Фондация “Димитър Бербатов” и баща им Денис Маринов бяха гости в „Шоуто на Слави“. Младите пианисти са от град Шумен, на 10 години са и свирят на пиано от 8-годишна възраст. В момента учат в музикална паралелка в родния си град.

Денис открил таланта на децата си съвсем случайно: „Отначало се люлееха на дивана само, но тактично се люлееха. Изпробвахме ги с едно малко акордеонче, което намерихме в апартамента като правихме разчистване. Тогава ми мина през мозъка, че това е може би някакво послание за мен. Взехме акордеончето и го сложихме в хола – за да го видят.“ По-късно децата започнали да обикалят из улицата с акордеона.

Не отнело много време на родителите да решат, че децата им трябва да се занимават с музика. Кандидатствали за Фондацията на Димитър Бербатов и близнаците бързо се превърнали в лауреати. Хасан и Ибрахим имат и две сестри, които също са близначки – 16-годишните Мерлин и Нермин.

По време на гостуването си близнаците още веднъж показаха таланта си с две изпълнения на роял. Ибрахим изсвири „Тъжното овчарче“ от Светослав Обретенов, а Хасан – „Алеманда“ от „Френска сюита №3“ на Й. С. Бах.

Цялото предаване от 5 юни 2014 г.