enbg

Футболни коментари, психологически анализи и леко обарване в „Претендентът”

5.10.2010 | коментара

5 октомври 2010 г.

Във вторник продължи представянето на кастинга с желаещите да участват в новия проект на „Шоуто на Слави“ – „Претендентът”. Ето какво показаха участниците на зрителите във втората вечер от кастинга:

В самото начало Исмет Исмаил, по прякор „Слай”, впечатли и малко обърка журито с изключително бързото си говорене. Исмет разказа няколко шопски вица, но значението им убягваше заради впечатляващата скорост, с която бяха разказани.

Следващият претендент беше “Мис Сапарева баня” Михаела Богданова, която се оказа студентка по народни танци и хореография в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Михаела обясни, че на 23 години се почувствала зряла и решила, че трябва да се преориентира от конкурсите за красота към нещо по-сериозно – ученето на хореография. Михаела обясни, че иска да стане водещ, защото обича да приема предизвикателства.

Николай Пешев впечатли журито със „стайлинга” си и разказа виц за хора със зависимости. В писмото си до шоуто плевенчанинът беше написал: „Смятам,че имам добра визия за екран и добър тембър на гласа за да ангажирам успешно вниманието на тези, които са срещу мен!”

Мария Рачева, която има 16 годишна практика като психолог, предложи на журито нестандартна идея. Мария обясни, че според нея в шоуто има място за кратки епизоди, представени от актьори, показващи ситуации, които да помагат при психологически проблеми на зрителите. На въпроса на Иво Сиромахов дали не смята, че смехът е много по-силен като терапия, Мария отвърна: „Аз познавам хората, които следят вашето шоу и продължават да идват на психотерапия”. Разговорът завърши с психологически анализ на Светльо Митев, от който стана ясно, че „съзерцанието е хубава маска” и че „няма сведения самозадоволителните практики да водят до психически отклонения”.

Актьорът Юлиан Рачев се оплака, че от чакането за кастинга има проблеми с перисталтиката и сподели, че като малък, когато стартирало „Шоуто на Слави”, започнал да си мечтае да влезе в студиото – мечта, която успя да реализира с участието си в „Претендентът”.

Педставянето на завършилият тази година НАТФИЗ Георги Николов беше аплодирано от футболните фенове сред журито, защото актьорът показа нагледно как английски, испански, румънски коментатор реагират при гол на Димитър Бербатов. Футболната тематика беше гарнирана от забавно изпълнение на песента на Bee Gees – Staying Alive, примесено с физиономии на Бойко Борисов.

Десислава Йовчева спечели книгата „Историите на Слави”, защото стана първият претендент, който отговори успешно на предизвикателството на сценаристите и Слави – да разкаже виц, който те не знаят. Преди това Десислава обясни, че си има сериозен приятел, с когото е от 3 години, но той още не й е предложил брак. На любезната покана от Слави: „Пей!”, блондинката отвърна с колебливо вокално изпълнение на песента „Зайченцето бяло”. Ето и вицът, който донесе на Десислава книгата:
„Правили проучване дали мъжете обичат повече жена си или любовницата си. Попитали американеца и той отговорил: „В Америка имаме Американска мечта – жена, къща – естествено, че обичам повече жената”. Италианецът отвърнал: „В Италия всичко е аморе, любов, вино – разбира се, че обичам повече любовницата”. Когато попитали българиня, той казал: „Аз си ги **** и двете, ама най си обичам мама”.

Явор Парлапански разказа, че няколко години работил като крупие по кораби, но това не му донесло много пари. Явор обясни каква е приликата между гладното куче и студентът на изпит – и двамата гледат умно и аха… да проговорят.

Студентката по социална педагогика в Софийския университет Ивелина Тишева разигра театрална сценка, чиято главна героиня беше „алчна и ненаситна блудница”, но при опита за близост с публиката, в лицето на Слави Трифонов, засегна точно болния му крак. Обобщението на Иво Сиромахов беше, че „ако в българския театър има повече такива представления, салоните няма да са празни, защото – кога ти се е случило да отидеш на театър и леко да бъдеш обаран”.

Мускулестият Николай Христов обясни, че работи като двойник на Тони Стораро, но сценаристите го оприличиха повече на Гонзо. Христов си призна, че от недоимък по време на кризата яде основно протеини. Той представи своя интерпретация на стихотворението „Аз съм българче”, обогатено с английски чуждици.

Дияна Колчева разказа, че точно на 40 години осъзнала, че живее истински – защото знае до къде се простират възможностите й. Дияна представи есе, свързано със скорошно нейно изжияване – поканата за участие в кастинга на „Претендентът”. Есето беше наситено с мисли от Робин Шарма и Карлос Кастанеда, сред които: „Да поемеш рискове означава да предизвикаш страха, но да поемеш рискове означава и да чувстваш, че наистина живееш. Големи рискове – голям живот. Малки рискове – малък живот.”

Студентът по поп и джаз пеене Атанас Монов-Насио се представи с „музикално миксче“, започващо с „Parla Piu Piano” и завършило с хип-хоп дует между него и „мустака на републиката” Милко Калайджиев, наречен „Леле пиле“.

Актьорът Николай Кипчев – Кипчони допринесе за доброто настроение на журито с няколко вица в следния стил: „Терористи нападнаха Винпрома, от 4 дена са в складовете за готова продукция и все още не могат да формулират своите искания“.

Мирела Карева, която пише проза и сатирична поезия, прочете на журито част от свое произведение, призоваващо да бъдем в мир със себе си.

Финала на кастинга във вторник сложи завършилият актьорство за драматичен театър и пантомима в НАТФИЗ Стойчо Стоянов. Стойчо обясни, че работи на улицата като мим и има два персонажа – сребърен Чаплин и бронзов миньор. Мимът се похвали, че издържа по 2 часа на едно място, без да се движи, но номерът, който представи в шоуто, беше различен – етюд на тема „Шоуто на Слави“. В него Стойчо образно и с чувство за хумор представи свое гостуване на Слави Трифонов, включващо разностилни танци – от ръченица до танц на песента на Майкъл Джексън – „Wanna Be Startin’ Somethin’“.

Очаквайте още интересни образи, номера и амбиции в следващите дни от седмицата, когато ще ви покажем кастинга за „Претендентът”!