enbg

Футболна съпруга, джудистка и Мистър УНСС търсят изява в телевизията

8.10.2010 | коментара

8 октомври 2010 г.

С кабаре започна петата вечер от кастинга за ПРЕТЕНДЕНТЪТ. Владислав Павлов влезе в ролята на конферансие, откри вечерта на няколко езика, пя на английски и немски, включи и танц в изпълнението си.

Бившият модел Ива Атанасова провокира смесени реакции. От една страна бе видно, че тя е хубава, от друга – Слави застъпи мнението, че зрителите ще я гледат само, защото е хубава. Той направи опит, като я постави да седне на мястото на водещия и в следващия момент тя бе аплодирана от комисията и колегите в студиото. „Кое аплодирате, това, че е готина?“ – реагира Слави. – „А още нищо не е казала“, контрираха от журито.
Накрая Ива констатира с тъга, че за нея в случая е много лошо, че е била модел. В типичния си стил Иво Сиромахов я окуражи: „Ако беше малко по-грозничка, досега да сме те взели!“
Запитана защо не е манекенка, Ива отговори, че за нея е глупаво и безинтересно цял ден заниманието да се състои в това да се обсъжда обръщането надясно.

Йордан Денчев се представи с фокуси, които трудно могат да се опишат с думи, но си струва да споменем, че накрая извади от вътрешния си джоб дебела тояга с дължина към два метра.

Интересно беше представянето на Златин Цветков. Актьорът се похвали, че е създал у нас първата група за импровизационен театър. В този театър може да участва и публиката, като задава тема на актьорите, а темата после може да бъде сменена. В случая с нашия кастинг, Слави взе участие като актьор на сцената, а удоволствието да задават темите, се падна на колегите – сценаристи.

И футболна съпруга видяхме в последния ден от кастинга. Христина Шопова разказа, че е живяла, обикаляйки света, в продължение на 8 години и това – заради професията на съпруга си. Като стана дума за темперамент, тя призна, че се бие на мачове, защото е „люта македонка“. Желанието й да се занимава с телевизия се оказа отдавнашно. Тя обаче беше избрала, осланяйки се на интуицията си, да се представи със стихотворението „Възпоминание за Батак“.

Мистър УНСС Даниел Петканов се появи в целия си блясък, в розова тениска и розова шапка, които бе избрал за колорит. Даниел не се смути от въпроса на Слави дали не е гей и дори добави, че му харесва, че Слави си го е помислил, защото все пак гейовете са много колоритни.
Даниел разказа, че е бил „голия репортер“ в предаването на Милен Цветков. „Обикалям по боксерки и микрофон по улиците и взимам интервюта“, представи работата си Даниел и дори за миг не се поколеба, когато от журито го попитаха дали може да демонстрира такова интервю. Мистър УНСС моментално остана по боксерки, а в ролята на случаен минувач се появи Светльо Митев.

Николай Ценов се оказа човек със сериозна професия – оператор база данни в НЗОК, Враца. Следял дали неосигурените пациенти няма да станат повече от осигурените, каза Николай. Интересно за него беше, че същевременно пее в Мъжка певческа фолклорна група в с. Зверино. За представянето си обаче бе избрал нещо по-атрактивно – изпя поп-фолк парче, като, присъщо за жанра, не пропусна да го украси с кючек – собствено изпълнение.

Иван Беров се представи със стихотворение, отразяващо работата му в туризма. След това направи всичко възможно да наподоби Деса Поетеса – стихове, перука, дори и тембър. Когато мерената реч му убягна от мисълта, Иван възкликна с едно „отече!“.

Радиоводещата от „Дарик“ Галя Василева се оказа бивша джудистка и настоящ съдия в същия спорт. Татуировките на Галя привлякоха вниманието на Слави и той стана, за да ги разгледа. Не му се получи разговор на тема татуировки, защото Галя го изпревари със смяна темата: „Опитвам се да си спомня ранния Слави Трифонов, на сватба в „Хемус“, 80 и коя година, свиреше на цигулка, кънтри“. Сценаристите веднага тръгнаха с въпроси дали са го харесали сватбарките, имаше и коментар, че за толкова години не е сменил стила на свирене.
Галя пя акапелно и точно след края на песента й, от журито се чу предложение: „И тук забива цигулката!“.

Айвън Асенов каза за себе си, че е водил много неща – на 6 години водил магарето на дядо си, после водил бригадири, водил и отделение в казармата.
Иво Сиромахов си го спомни като участник, на когото е правена скрита камера, в която трябвало да се яви на кастинг за екшън – филм. След това му потръгнало, каза Айвън, – вече се е снимал в 5 филма, като последната му роля е на Урода в „Дзифт“. Айвън предложи да изпее народна песен, но преди това разказа сюжета, защото идеята му беше да пее само последния куплет.

Стойко Коев се беше подготвил да води шоуто и още със слизането му по стълбите прозвуча кашът на бенда. Стойко дори не спря да поздрави журито, но не от неуважение, а вероятно, защото това беше част от номера – той продължи с кратки истории и с новости от Магадан, когато по едно време призна, че е „забил“, но продължи по собствения си сценарий. Гост на Стойко беше самият Слави, а въпросът, който му отправи, беше: „Щастлив ли си?“.

В Испания, Китай, Унгария и Франция е работил Тома Горанов от Учиндол. Той призна, че е работил от берач на портокали, през това да привлича клиенти в Париж, облечен като Наполеон, до мениджър на хотел в Испания. На последната позиция Тома спестил към 8 хиляди евро и всичките похарчил в Китай, затова от 6 месеца си е отново в България. Тома не беше във възторг от китайките и развенча мита за „трите китайки“ – удоволствие, което струва около десет евро, по думите му. Още в началото Тома изтъкна, че е от Учиндол, за да няма проблеми, ако вземе, че стане известен.

Теофана Данчева беше подготвила представянето си без да предвиди виц. Заради демонстрираното от нея чувство за хумор, Слави настоя да чуе виц и когато стана ясно, че тя така и не се сеща, Филип Станев услужливо стана и й разказа „на ушенце“ един. „Знаете ли, че светът е глобално село? Бони М идват на турне у нас, Слави Трифонов отива на турне в Америка.“ – разказа вица след това и Теофана.

Илиян Илиев беше представил себе си така: „Завърших английска гимназия, после известно време изкарах правейки се на студент в Лондон, в тайна мисия да намеря англичанка, която не е гледала нагоре, докато е валяла градушката. След завръщането си в Отечеството, сменях съпруги, правех деца, докато не си намерих майстора в лицето на една мила и изключително опитна тигрица от Стара Загора.
Лауреат съм на наградата за „Кратък разказ за най-дълъг семеен секс“. Носител на приза „Час и трийсет лакърдии за 6 минути полов акт“. Мога да превърна всяка политика във виц и всеки виц в политика. Чета бързо, помня много, а всичко неудобно – бързо го забравям.“
На кастинга Илиян каза, че според жена му се занимава с това да казва, че фирмата съществува благодарение на него, а според него се занимава с това фирмата да съществува благодарение на него. Илиян има ферма за охлюви и сладкарски цех. Запитан дали ще може да отдели три месеца за участие в ПРЕТЕНДЕНТЪТ, той отговори: „Вие само ми осигурете три месеца далеч от жената!“.

15-годишният Кристиян Симеонов от Русе заяви с влизането си, че идва на кастинга, защото иска да стане водещ като Слави. На въпроса на водещия дали има гадже, Кристиян се похвали, че „много гаджета се въртят“. Той се представи със скеч за отчаян младеж, попаднал в сага с Петра Христова от „скайпа“. Кристиян получи аплодисменти за представянето си. Когато Слави го попита дали майка му знае, че прави скечове с нецензурни думи и имитиране на мастурбация, Кристиян каза, че когато майка му го питала с какво ще се представи, той отвърнал, че ще е изненада. „Изненада ще е“, съгласиха се и от комисията.