enbg

Флавия Пенета, 29 октомври 2014 г.

29.10.2014 | коментара

Италианската тенисистка Флавия Пенета гостува в „Шоуто на Слави“. Пред водещите Тошко Йорданов и Филип Станев Пенета говори за участието си в провеждащия се в зала „Арена Армеец“ Турнир на шампионките, както и за своите най-големи успехи в тениса.

Флавия Пенета сподели, че очаква да продължи с доброто си представяне в Турнира на шампионките, след като в първия си мач победи категорично Ализе Корне. „В София сякаш има нещо, което ме кара да играя добре“, заяви Пенета и сподели, че за пръв път идва в България. Италианската тенисистка описа българите като „много слънчеви хора“, а после довери, че харесва и храната в България. „Баща ми яде само италианска кухня, където и да е. Тук се чувства добре и не ни тормози с храната“, сподели италианката, пристигнала в България с родителите си.

Флавия Пенета е единствената италианска тенисистка, която е попадала в Топ 10 на световния женски тенис. Тя заяви, че, за да стигнеш до подобен успех „трябва да започнеш от много малък“, а в нейния случай това е било на 5- годишна възраст. „Имах късмета моето семейство да ме подкрепи, те ми позволиха да живея нормален живот до към 14 – годишна възраст – ходих на училище, да, имаше жертви, защото трябваше да тренирам, след което животът ми се промени и повече от 15 години обикалям света“, разказа Пенета. Тя допълни, че се е пристрастила към живота, който й е предложил кариерата на тенисистка и е щастлива от избора си. „Това е много хубав живот – обикаляш, виждаш прекрасни места, срещам се с различни хора, наистина е много хубаво“, каза още тенисистката, но отбеляза, че не всичко е толкова розово, защото турнирите я отдалечават от семейството и приятелите. Освен това Флавия Пенета сподели, че е имала много тежки контузии в кариерата си – претърпявала е операции на коляното и на двете си китки. Пред водещите тя довери, че през 2012 г. дори е обмисляла да се откаже от тениса, заради операция на силната й дясна ръка.

Флавия Пенета разказа, че най-големият й успех – шампион на Indian Wells този сезон, е дошъл неочаквано за нея. По-добрите си игри от 2013 г. насам Пената обясни с чувство за хумор: „Може би, защото взех да остарявам и виждам нещата по-ясно“.
На въпрос на водещите дали е вярна информацията в интернет, че е спечелила 9 милиона долара от наградни фондове, италианката, побеждавала Моресмо, Винъс Уилямс и Шарапова, отговори така: „Не знаех, но горе-долу е вярно“. Пенета сподели още, че парите, които печели, не влияят на отношенията й с мъжете: „Някои се страхуват, някои се плашат, но не от парите. Понякога започваш да се състезаваш с другия до теб – кой е по-известен и те отстъпват. Но аз съм спокоен човек, не хапя никога“. Италианката е категорична, че всеки мъж би имал шанс с нея, стига тя да се влюби. Тенисистката направи и още едно лично признание, след като бе попитана какво ще прави след края на кариерата си: „Ще стана майка. Много ми харесва тази идея. Харесва ми къщата, домът, идеята да имам семейство“.
Флавия Пенета отговори положително на питането на Филип Станев дали има победи, които остават по-трайно в съзнанието й. Тя отбеляза победата си на „Indian Wells“, както и една победа над Звонарьова на „US Open”. На турнира в САЩ Пенета спасява 6 мачбола на Звонарьова и впоследствие печели мача.

Водещите поставиха пред Флавия Пенета и темата за успехите на българина Григор Димитров в тениса. Тя сподели следното за българската сензация в тениса: „Аз много харесвам неговия стил, начинът, по който играе. Той показа, че наистина е голям шампион и със сигурност ще има още повече успехи в бъдеще. Той е много хубав човек, аз го познавам малко, обаче винаги е много слънчев, много сърдечен с всички и независимо от това, което постигна, той остана такъв, какъвто е, не се надува, не се прави на много важен“.

Във видеото може да видите и отговора на Флавия Пенета на въпроса дали няма да загуби поне веднъж от Цветана Пиронкова, да разберете страхува ли се от Серена Уилямс и как възприема „викането“ в тениса.

Цялото предаване от 29 октомври 2014 г.