enbg

Финал на „Магаданс Предизвикателството“, танци върху песни на Ку-ку бенд

23.5.2013 | коментара

Първи етап на финала в „Магаданс Предизвикателството“ започна в 21.00 часа. В него двойките – финалисти танцуваха върху песни на „Ку-ку бенд“.

Класирането на финала беше формирано като средна оценка от оценките на журито и на зрителите.

Водещи на финала бяха Слави Трифонов и Ива Атанасова. Техен консилиери беше Филип Станев, а журито бе отново в състав: Красимир Евтимов, Боряна Сечанова и Петър Илиев.

Първи по произведения на „Ку-ку бенд“ танцуваха Биляна и Метин на песента “Пружината”. Метин се превъплъти в образа на водещия. Слави погледна критично на изпълнението, наричайки го „театро” и гротеска.
Красимир Евтимов беше благосклонен и нарече танца им емоционален, като призна, че е харесал стила на танца на Метин и каза, че такъв един стил придава мъжественост. Боряна Сечанова каза, че за хрумка и артистизъм би поставила 6, но за хореография – не. Нямало кулминация в танца, призна тя. Петър Илиев резюмира, че в танца „виждаме един Слави, много стриктен, много премерен”. Според него Метин е научил всичко от поведението на водещия, даже е играл без чорапи. Метин и Биляна просто се забавляваха, бяха като пружинки, обобщи г-н Илиев. Оценката на журито за танца на Биляна и Метин беше 5,00.

Стела и Станимир се представиха на песента “Само мен”. Красимир Евтимов се обърна към Стела с думите, че този танц ще бъде сънуван от половината България, от мъжката част. Боряна Сечанова призна, че е харесала това, че са намерили точен изказ на това, което се случва в песента. Петър Илиев бе на мнение, че дуетният им танц е бил хубав, но е искал да не са толкова статични. Те получиха средна оценка 5,00 от журито.

“Искам те пак” бяха избрали за представянето си Нели и Тихомир. Според Красимир Евтимов е станало добре, че Нели е отпаднала и откакто се е върнала играе много силно. Боряна Сечанова каза, че са танцували много добре, но стилът на танца е бил доста различен от стила на песента и като хореография й е било демоде. Петър Илиев беше на противоположно мнение – той одобри хореографията и похвали двойката за музикалното танцуване. Оценката на тримата за Нели и Тихомир беше 5,33.

На класиката “Ад и рай” заложиха Ива и Калоян. Красимир Евтимов беше силно впечатлен от танца и заяви, че двойката през цялото време е ставала все по-добра и в момента показва професионално ниво. Конкретно този танц г-н Евтимов нарече изключително силен. Похвали изрече и г-жа Сечанова, която поздрави двойката за невероятното изпълнение. Петър Илиев заяви, че много е харесал тяхното драматично изпълнение. Журито постави средна оценка 6,00 на Ива и Калоян.

Последни в първи етап танцуваха Илиана и Аладин на “Нирвана кючек”. Красимир Евтимов бе на мнение, че многото явявания на елиминации са амбицирали Аладин и е танцувал много добре. Боряна Сечанова беше впечатлена от оригиналното начало на танца и от това, че на двамата вече не им е все едно и се борят. Петър Илиев беше на мнение, че като за финал е трябвало да дадат всичко от себе си, а вместо това Аладин изглежда, че още се страхува. Оценката на журито за Илиана и Аладин беше 5,00.

Оценките на зрителите поставиха начело двойката на Биляна и Метин с 3,88, следвана от Нели и Тихомир с 3,65, Ива и Калоян с 3,43, Стела и Станимир с 3,30 и последни бяха Илиана и Аладин с 3,27.

Вижте как продължи надпреварата във втори етап от Финала на „Магаданс Предизвикателството“!