enbg

Финал на „Магаданс Предизвикателството“, танци по избор

23.5.2013 | коментара

Във втори етап на Финала в „Магаданс Предизвикателството“, започнал в 22.30 часа, двойките се представиха с танци по техен избор. Преди да започнат изпълненията на танците, бяха обявени крайните оценки от първи етап – „Танци върху песни на Ку-ку бенд“.

Класиране на двойките в първи етап (по колони: жури, зрители, средна оценка):

Оценки в първи етап на финала

Изпълненията във втори етап на финала започнаха с танца на  Ива и Калоян на „All that jazz“. Много точно и правдиво са пресъздали танца и атмосферата, това изтъкна Красимир Евтимов, но бе на мнение, че предишният им танц е бил по-добър. Боряна Сечанова призна, че е харесала и този им танц, а те явно са намерили стил за тях, който много им отива и много добре се разбират. Петър Илиев обобщи, че тяхната двойка избира интересни неща, в които разказват сюжет. Това им представяне той определи като много танцувално, с интересен контекст. Оценката на журито за Ива и Калоян беше 5,33.

Биляна и Метин се представиха с танц върху „Time for dreams”. Красимир Евтимов се обърна към Метин с думите, че е изиграл танца на живота си и допълни, че „в съчетание с добрата пернишка фея Биби”, са най-добрата двойка. Боряна Сечанова също беше впечатлена от танца, но сподели, че при тяхната двойка няма симбиоза на стиловете и не са постигнали компактност, която й липсва. Според Петър Илиев Метин е направил много добър танц, невероятно шоу, той оцени високо и драматургията в техния танц. Оценката на Биляна и Метин от журито беше 5,67.

Трети танцуваха Стела и Станимир. Техният танц беше върху музикален микс. Красимир Евтимов поздрави Станимир, че е вложил страшно много чувство, емоция, сила, желание да победи, а това е изключително важно. Той се обърна към Стела да бъде по-силна до такъв мъж. Боряна Сечанова откри, че в този свой танц двамата осмислят това, което им се е случило в шоуто. Петър Илиев се изрази кратко и ясно: мега яко! Оценката на журито за Стела и Станимир беше 5,67.

Нели и Тихомир бяха избрали да танцуват на песента „We no speak americano“. След танца им Петър Илиев възкликна, че на това му се казва танцуване. Били разкошни – каза той, – а хореографията била чудесна. Боряна Сечанова ги поздрави, че са намерили точния начин двамата да танцуват, дори се учуди, че преди време са ги елиминирали. Красимир Евтимов определи изпълнението им като изключително интересна интерпретация и ги похвали за много добрия синхрон. Нели и Тихомир получиха от журито максимална оценка 6,00.

Последен беше танцът на двойката Илиана и Аладин на песента „Bout it“ от филма „Step up“. Аладин напълно е пораснал в това шоу и се е изградил като професионалист, отчете г-н Евтимов. Той го посъветва да продължи да се занимава с танци. Боряна Сечанова пък каза за Илиана, че е изключителна танцьорка и за нея тя е истинско откритие. Петър Илиев сподели, че е харесал хореографията, синхрона им, но отчете, че лиричната част малко им е куцала. Все пак и той похвали Аладин за напредъка в танците. Оценката от журито за Илиана и Аладин беше 5,00.

Класирането и във втори етап на финала беше на принципа на средна оценка, формирана поравно между жури и зрители, като накрая беше формирана средна оценка.

В челото на класацията застана двойката на Биляна и Метин (5,00). След тях се наредиха: Нели и Тихомир (4,72), Стела и Станимир (4,71) Ива и Калоян (4,40) и Илиана и Аладин (4,19).

Оценки във втори етап на финала

Крайното класиране, излъчило победителите, беше формирано като бе определена средноаритметична оценка от оценките от двата етапа. Ето какво показа то:

Победители в „Магаданс Предизвикателството” са Биляна и Метин с оценка 4,72. Втори останаха Нели и Тихомир с 4,61, а след тях се наредиха: Ива и Калоян с 4,56, Стела и Станимир с 4,46 и Илиана и Аладин с 4,17.

Финално класиране в Магаданс Предизвикателството

По регламент, наградата от 25 000 лева беше връчена на момичето от двойката – Биляна Методиева. След като опъна нервите на всички с думите, че ще даде на Метин само 50 лв., за да си купи билет за Бургас, тя обяви, че ще подели спечелената сума със своя партньор през последните три месеца – Метин Енимехмедов.