enbg

Финалът в „Танцувай с мен – 3…стаен“ започна, търси се победител

9.6.2011 | коментара

9 юни 2011 г.

Първите четирима участници представиха пред комисията и зрителите своите танци за финала. Останалите финалисти ще танцуват утре. След края и на последното изпълнение, на живо, в рамките на 15 минути, зрителите ще гласуват за своя фаворит. Крайната оценка на финалистите ще се формира като средноаритметично между бала на участника до момента и финалната оценка на зрителите. Победителят ще спечели чисто новият тристаен, напълно обзаведен апартамент, намиращ се във «Флоримонт – Младост».

Първа танцува Райя Андреева. Тя се представи в своя предпочитан стил Хип-хопа. По думите на Павлина Райя е изглеждала много добре, а представянето й било динамично и сигурно. Според Николай Райя е уникална, защото „сме свикнали момчета да танцуват хип-хоп, но това, което тя показва на сцената, са едни изключителни танци и аз се радвам, че тя беше част от това състезание“. Мария Агапиу бе на мнение, че от еротичния танц насам Райя се е отприщила в положителен аспект и днес е показала танц, достоен за финал.

Според Памбос, Райя е показала, че е „един морски дар – хубава, интелигентна, красива“. В ретроспекция той заяви, че Райя е имала интересни танци и даде като пример изпълнението й на рок и еротичен. „Много се радваме, че си в това предаване, че съществуваш, че танцуваш, и си хубава и си красива, и си прекрасна…“, не спираше да нарежда атрактивният кипърец.

Светльо Митев определи танца на Райя Андреева като наелектризиращ и енергичен.

Нина Димитрова и Кирил Йосифов се представиха с танц на нежното изпълнение на Jennifer Hudson на „One Night Only“.
Павлина обеща да не бъде много критична и коментира, че въпреки явното желание на двамата да танцуват на хубави песни, „за да танцуваш на бавна музика, трябва да имаш много добра техника, защото на бавна музика се вижда“. Тя ги посъветва, когато танцуват на бавна музика, да дават изражение на вътрешно чувство, защото когато чувството го няма – не се получава.
Николай Манолов определи изпълнението им като много въздействащо и отбеляза развитието на Нина по време на конкурса. Подходили емоционално с тази задача, но се справили добре, оцени ги Николай.
Мария определи като добро представянето на бившите гаджета днес, а Памбос разказа със свои думи историята на техния танц и й даде име: „Човек и добре да живее, се жени за тристаен апартамент.“ Въпреки това Памбос похвали двойката за хубавия контемпорари джаз танц и акробатичните елементи.

„Това беше танц на любовта, танц на красотата и той заслужава много висока оценка от зрителската аудитория“, коментира Светльо Митев.

В типичния си забавен електро буги стил Юсуф Селим и Вергин Терзиев танцуваха и на финала. Този път те бяха нарекли танца си „Отмъщението на булката“.

„Момчета, без вас, Танцувай с мен – 3 нямаше да е същото“ – започна Памбос и след това подчерта, че братовчедите всеки път показват нещо уникално, хубаво, което забавлява – всеки път с различна идея, различна история. Той им предрече, че ще останат в историята на това предаване и им пожела успех. Мария Агапиу бе на мнение, че са направили прекрасен избор за финален танц. Тя бе откровена с тях: „Понякога бяхте неразбрани от мен, но с този танц ме грабнахте.“
Николай Манолов посочи Юсуф и Вергин като едни от неговите фаворити, защото са изключително постоянни в представянето си. Той обясни, че симпатиите му се дължат на това, че двамата правят неща, които на тях им харесват, без да ги интересува дали ще се хареса на хората и именно това ги прави уникални.
Павлина им пожела да не спират да правят това, което правят и изрази вярата си, че те са вдъхновение за много малки танцьори да следват мечтите си.

Светльо Митев заяви, че Юсуф и Вергин владеят нещо много важно за самото забавление – силата на забавлението и ги нарече „джедаи на ентъртейнмънта“. (…) „Мисля, че истинският талант е точно в това – да умееш с лекота да създаваш забавление“, допълни сценаристът.

Последен тази вечер танцува Стефан Николов. За своя танц Стефан бе избрал “Planet Ireland” на Lord Of The Dance.
„Малко уморен ми изглеждаш – коментира Павлина, – някой ден като станеш велик танцьор, ще разбереш какво съм ти казвала. Трябва още много да тренираш, за да можеш да изкараш максимума от себе си. Да може като излезеш тук пред нас, не само да ни покажеш стъпки, които правиш добре, да излезеш, да извадиш сърцето си и да го хвърлиш на публиката.“ Анализирайки и цялостното му представяне, Николай заяви, че Стефан заслужава адмирации за ирландските танци. Мария се обърна към Стефан с думите, че заради дългия танц, енергията не му е достигнала. „Това е твоята сила, но ми се искаше да вкараш още някакъв стил вътре, защото ти показа, че си добър и в други танци“, каза още Мария Агапиу.
Памбос подкрепи мнението, че на финала е било добре и нещо друго, освен ирландски танци, да покаже Стефан. Въпреки това, той определи танца като хубав и пожела зрителите д решат дали заслужава да спечели.

Според Светльо Митев, Стефан Николов е от хората с гениални крака. Шеговито сценаристът разказа, че когато Стефан направил първите няколко удара с крака до него, той веднага разбрал къде точно му се намират бъбреците. Сценаристът призна и че все повече неща от същността на конкурса му се изясняват: „Към края на тази прекрасна танцова авантюра „Танцувай с мен – 3…стаен“, аз намерих що-годе адекватно определение на говоренето на г-н Памбос. Всъщност то е като португалска морска новела – тамън си мислиш, че ще свърши и се оказва, че има още една страница.“

Утре, 10 юни, след останалите четири изпълнения, ще стане ясен победителят в „Танцувай с мен – 3…стаен“. На живо, в рамките на 15 минути, зрителите ще оценяват участниците.

Крайната оценка на финалистите ще се формира като средноаритметично между бала на участника до момента и финалната оценка на зрителите.

По този начин именно зрителите ще имат решаващата роля за това кой да стане победител в „Танцувай с мен – 3…стаен“ и да се нанесе в чисто новия, напълно обзаведен апартамент, намиращ се във «Флоримонт – Младост».