enbg

Учители и продуценти търсят работа в „Умна и красива“

10.11.2011 | коментара

10 ноември 2011 г.

На кръстосан разпит бяха подложени участничките в „Умна и красива“ по време на своята първа задача – „Интервю за работа“. Водещият Слави разпита 8 красавици, а специалното жури в състав Антония Петрова, Венета Харизанова и Иво Сиромахов обсъди тяхното представяне. В края на задачата, когато бъдат интервюирани всички 20 кандидатки за нов джип, пълен с книги, журито ще постави своите оценки от 2 до 6.

Първи на интервю за поста шеф на телевизия се явиха Надежда Шопова и Антоанета Павлова.

Надежда беше донесла на Слави своята автобиография, в която е пояснено, че кандидатката има опит в електронните медии. Тя е била сценарист на телевизионната легенда професор Вучков. „Тъй като всеки има свой възход и падения – професорът прецени, че от него бълват най-големите и сериозни идеи и затова предпочете сам да пише своя сценарий“, каза тя. Според нея ефирът има нужда от телевизия, която да забавлява зрителя без да осмива други популярни личности. „Защо ме гледате така обвинително?“, реагира Слави. Надежда е убедена, че българинът трябва да се радва. „Научно доказано е, че оптимистите живеят по-дълго от песимистите“, заяви тя. Качествата, които според нея ще й помогнат да получи работата, са образование, опит, желание за развитие и много работа. Стана ясно още, че филми за възрастни няма да излъчва, тъй като има много специализирани канали за тях. „Аз имам 12“, сподели Слави.

Антоанета увери водещия, че няма опит в телевизията, но може да се справи с работата. Според нея мястото на професор Вучков не е вече за ефир, защото той бил възрастен и трябвало да си почива. „Телевизията, която обмислям, ще бъде с образователна насоченост“, сподели тя относно програмната схема. Разказа, че ще заложи на темата за здравна профилактика и превенция на българското население. Слави й предложи своя идея за предаване, което ще се казва „Простатата алармира“, но не беше радушно приета от бъдещия телевизионен шеф. Телевизията на Антоанета ще се стреми към женската аудитория и хората от третата възраст. Би допуснала обаче и предаване за хора с различна сексуална ориентация. „Хомосексуалността понякога е вродена аномалия и може да се докаже“, каза тя. „Значи майки с хомосексуална ориентация и възрастни хомосексуалисти“, обобщи аудиторията й Слави.

За свободното място на учителка в училище се състезаваха Десислава Рошманова и Елена Василева.

Десислава иска да бъде учител по химия, защото според нея имало химия в студиото и това я провокирало да вземе решението. По думите й в предната си работа в училището в Арбанаси Десислава има спечелен медал за своите възпитателни способности. „Спрях пищовите в училище“, каза тя. Малката заплата за мястото не я притеснява, тъй като се оказа, че красавицата имала 3 милиона долара. За дисциплината в училище също има решение – ще ги снима с телефона и ще ги качва в интернет сами да оценяват поведението си.

Елена сподели, че иска да бъде учител по психология. Определя се като търпелива и е убедена, че може да работи с деца. Категорична е, че ще бъде много строга и дисциплината ще оправя с показалката. Елена е против въвеждането на униформи в училище, тъй като те ограничават личния избор, но би въвела като нов предмет сексологията.

Антония Петрова от журито разкритикува поведението на Десислава Рошманова, която според нея се е държала несериозно. Тя укори и Елена, която е започнала сериозен разговор, но в последствие е преминала в шеговития тон. На Венета Харизанова двете претендентки приличали на „актьорки“. „За учителяци се явяват“, допълни я Иво Сиромахов.

На интервю за работа като музикален продуцент участваха Велина Меледжиева и Нели Бачева.

Велина благодари на Слави, че й дава възможността да се яви на такъв тип интервю. „В бранша, особено продуцентския, има адски малко жени, което аз си обяснявам с факта, че сме нетърпеливи и не можем да проявим необходимите качества“. Категорична е, че притежава пазарен нюх и усет за талантливи хора и ще заложи основно на млади български изпълнители, които обичат това, което правят. Оказа се, че бъдещият продуцент не знае кой е Цветино Джукати. „Италианец?“, предположи Велина.. „Той е толкова италианец, колкото аз съм занзибарец“, възкликна Слави и обясни, че Цветино Джукати изпълнява хита „Не мо’а се запра“. Велина обобщи, че в договорите, които подписва с изпълнителите, ще включи клауза „Не си слагайте силикон“.

От своя страна Нели иска да продуцира музика с балкански ритми, съчетана с модерно звучене. „Идеален пример за такава песен е „Моя си, моя“, Ваша песен“, каза тя на Слави. „Работата на един музикален продуцент е да открива индивидуалността и оргиналността в един изпълнител. И аз ще се стремя да постигна точно това“, допълни Нели. Готова е да експериментира с нови изпълнители като Гошо от Почивка и Дражето от Ямбол и е сигурна, че нейните изпълнители няма да се нуждаят от клауза в договора „Не пипай Коко Динев“.

Венета Харизанова определи кандидатките като „много остроумни и много забавни“. Антония Петрова обаче не се съгласи с Велина Меледжиева за клаузата със силикона. Това провокира Иво Сиромахов да обясни как нарича жена с естествен бюст. „Наричам ги биожени“, каза той.

Последни в първата част от задачата „Интервю за работа“ се явиха Ива Нейкова и Адриана Калчева. Те се бориха за поста мениджър на хотел.

„Имам нужните качества, необходимия опит и мисля, че ще съм Ви от полза“. Така започна своето интервю Адриана. Хотелът й ще бъде насочен към бизнеса и ще е разположен в София. „А ако имам възможност да направя втори хотел – бих го направила екохотел“. При въпросът каква рецепционистка би назначила – умна и непривлекателна или красива и глупава, тя отговори така: „Умна. А и всяка жена е красива. Просто една е желана повече, друга – по-малко“.

Ива ще заложи на чуждестранните гости в своя хотел. „Мотото на един управител трябва да е: Гостът винаги е на първо място, за да спечелиш неговата лоялност и той да остане с добри чувства към дадения хотел“. Ива има идеята да привлича чужденците със забавления. „Те приемат България като страна, в която могат да се забавляват спокойно“. Освен това ще привлича и хора в неравностойно положение, като за целта ще изгради рехабилитационни центрове.

Венета Харизанова се поколеба на кого би дала работата, защото Адриана е красива, има визия, стратегия и говори добре, но Ива я е грабнала с идеята за хотел за хора в неравностойно положение. Антония Петрова обяви двойката като най-добрата до този момент и беше категорична, че те са отговорили на въпросите, които си задава всеки работодател, а именно подходящ ли е човек за длъжността и какво може да допринесе той за компанията. Иво Сиромахов остана доволен от красавиците, но разкритикува пропуска им в „туризма с пияници“.