enbg

Турне 2007 „Ние продължаваме“ разлюля цялата страна

28.8.2007 | коментара

Тагове:
урне 2007

Турне 2007 „Ние продължаваме” беше осъществено от над 200 души екип, който обиколи страната и разпали страстите на феновете на Слави и „Ку-ку бенд“. Турнето стартира на 1 август във Враца. Последваха градовете: Плевен, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив, София и Благоевград.

Внушителната сцена беше с площ от 316 квадратни метра. Организаторите използваха специална настилка, която даде възможност на зрителите да заемат места и на тревата, и да бъдат още по-близо до своите любимци. Специалната звукова апаратура, изградена на четири кули, осигури кристално ясен звук и в най-отдалечените места на стадионите. Огромните видеостени на сцената и специалните пироефекти спомогнаха за грандиозното внушение, ведно с огнената фиеста, реализирана от 640 килограма фойерверки за всеки концерт.

В логистиката на турнето се включиха шест камиона с реквизит, грим, специалната настилка за трева, музикалните инструменти, огражденията и пиротехниката. Четири TIR-а трябваше да поберат сцената, осветителната техника, цялото озвучаване и панелите с видеостени. Екипът се придвижи с два автобуса и още 10 микробуса. Заедно с всичко това се носеха и два агрегата със собствено захранване, всеки по 100 хиляди вата мощност, които бяха в допълнение към наличното захранване по стадионите.

Основни герои на турнето бяха Слави и музикантите от „Ку-ку бенд“, формация „Етника”, прелестните балерини от „Магаданс”, финалистите от конкурсите Music Idol и „Танцувай с мен”. Пирон в програмата беше култовият „танц на богомолката“ в стил електро буги на Метин Енимехмедов, който се появяваше на сцената с чисто новото си Ferrari, което спечели като победител в „Танцувай с мен”. Специални гости на турнето бяха гласовитата Софи Маринова и рапърът Устата. Всеки път публиката настръхваше при появата на любимите актьори на шоуто Краси Радков и Виктор Калев.

Облачното време преследваше кервана на турнето по време на обиколката в страната. Заради него във Враца свършиха дъждобраните, а в Русе концертът бе отложен с един ден. Интересът към концертите беше огромен и всеки път преди концерт феновете започваха да се събират пред стадионите още в 16:00 ч. В Стара Загора хотелът, в който бяха отседнали Слави и Ку-ку бенд, беше обсаждан непрекъснато за автографи. В Пловдив на екипа не му беше лесно да се измъкне от стадиона, защото автобусите останаха цял час заклещени сред изнизващите се коли.

Всеки концерт завършваше с час и половина бис, а феновете неуморно викаха „Още!“ Турне 2007  „Ние продължаваме” реализира огромен успех със средна посещаемост между 20 и 30 хиляди зрители на концерт.