enbg

Тони Дачева: Поп – фолкът е непорочно заченат

14.7.2010 | коментара

13 юли 2010 г.

В началото на лятото Тони Дачева зарадва почитателите си с два нови видеоклипа – на песните: „Опасен чаровник“ и „Усмихвай се“. В шоуто обаче тя припомни две класически свои песни, от зората на поп-фолка – „Бедни и богати” и „Шоколади, бонбони”.

Някои наричат Тони Дачева майката на поп-фолка. Няма нищо случайно, коментира тя и разказва, че може би е имало и други преди нея, но тя поставя началото през 1991 година с видео албуми. Колкото до това кой е бащата, Тони се шегува, че най-вероятно
поп-фолкът е непорочно заченат.

В началото, през 1987 година, Тони пеела естрада. Започва да пее с оркестър Кристал, а една от първите песни, с които я чули музикантите, била „Топъл дъжд”. Сега конкуренцията е страшна, каза Тони и добави, че в началото изпълнителите се броели на пръсти, били и все още са приятелки. Тя признава, че поддържа връзка с Глория, Нелина, Камелия.

Тони споделя, че в момента се чувства добре в собствената си кожа, намерила е себе си. Преди била по-послушна – казва тя, -а сега ще прави това, което иска.
Тони Дачева живее в Ямбол – „много хубав град, пълен с дискотеки, барове, курортен град”. Певицата признава, че там й е спокойно, чувства се много добре и не би могла да живее в столицата.

Тони Дачева сподели, че в скоро време не се ангажира да издаде албум, защото в момента е пренаситено. Но не е спирала да работи и доказателство за това двете й нови парчета с видео към тях – „Опасен чаровник“ и „Усмихвай се“.